14 iunie, ultima zi de muncă pentru 900 de angajaţi ai combinatului Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 900 de angajaţi din Vâlcea şi Argeş ai combinatului chimic Oltchim vor deveni şomeri după data de 14 iunie. Aceştia sunt aşteptaţi, săptămâna viitoare, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea pentru înregistrarea dosarelor pentru indemnizaţia de şomaj.


605 dintre angajaţii disponibilizaţi sunt din judeţul Vâlcea. Aceştia au la dispoziţie 10 zile pentru depunerea dosarului de şomaj.

Până vineri, angajaţii care vor să intre în plată, potrivit O.G. 36 din 30 aprilie 2013 şi a legii 76/2002, trebuie să-şi facă lichidarea de la combinat. Noi avem termen 10 zile calendaristice pentru prelucrarea şi introducerea dosarelor în baza de date. Până la data de 24 iunie, actele vor fi operate în baza noastră de date. Pentru a evita aglomeraţia, vom înregistra câte 50 de dosare de şomaj în fiecare zi, în baza unei programări”,  declară Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.

Şomerii de la Oltchim vor primi maxim 1 548 lei/lunar

Angajaţii disponibilizaţi vor primi, în funcţie de vechime pe care o au la Oltchim, un venit de completare de până la 900 lei şi indemizaţia de şomaj care nu va depăşi 600 lei.

“Persoanele care intră în şomaj vor primi, în funcţie de vechime, maxim 1 548 lei/lună, adică salariul mediu net pe economie din ianuarie 2013. Dacă în ultimele 12 luni, media câştigului salarial depăşeşte această sumă, se acordă tot 1548 lei. Persoanele care au o vechime de peste 25 de ani au dreptul să primească indemizaţie de şomaj timp de un an. De asemenea, la acordarea venitului de completare se ţine cont de vechimea la locul de muncă “, completează reprezentantul AJOFM Vâlcea.

Şomajul se acordă pentru o perioadă de 6, 9 sau 12 luni. Dacă au vechime, angajaţii au dreptul să primească venitul de completare şi după expirarea perioadei  primesc indemnizaţia de şomaj în continuare venitul de completare, timp de un an.

AJOFM Vâlcea va acorda prima indemnizaţie de şomaj pentru angajaţii disponibilizaţi în jurul datei de 20 iulie.

Agenţia ar putea plăti până atunci şi diferenţa de 10 % din lichidarea aferentă lunii aprilie şi salariul pe luna mai.

În acest an, institutia a alocat 16 milioane lei pentru salariile restante ale celor 3 300 de angajaţi din Oltchim.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite