VIDEO Taxele şi impozitele locale din Ploieşti rămân majorate cu 16%. Primarul Bădescu: „Nici mie nu-mi convine ce a făcut Guvernul în această privinţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii au votat pentru majorarea taxelor şi impozitelor. FOTO: Dana Mihai
Consilierii au votat pentru majorarea taxelor şi impozitelor. FOTO: Dana Mihai

După o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, destul de tensionată, aleşii locali au votat pentru majorarea impozitelor locale cu 16%. Grupul PP-DD s-a abţinut, iar cei de la PDL au votat împotrivă

Cu doar 14 voturi pentru, 10 împotrivă şi 4 abţineri, hotărârea de Consiliu Local prin care s-a propus majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16% a fost adoptată miercuri.

De altfel, de la 1 ianuarie, taxele şi impozitele fuseseră majorate cu 16%, ca urmare a Hotărârii de Guvern din 27 decembrie, iar încasarea s-a realizat conform noilor tarife.

Pe 9 ianuarie, a apărut, însă, o Ordonanţă de Guvern care lăsa la latitudinea administraţiilor locale păstrarea nivelului din 2012 sau aplicarea unei majorări, de 10% până la 16%.

Este ceea ce au avut de dezbătut şi aprobat, miercuri, aleşii locali din Ploieşti, iar discuţiile nu au fost lipsite de contre între consilieri.

Astfel, Costel Horghidan, consilier local PDL i-a amintit primarului Iulian Bădescu faptul că a promis ploieştenilor că nu va mări taxele şi impozitele locale, ceea ce ar însemna că susţinerea unei decizii de majorare vine fie ca urmare a unei presiuni din partea Guvernului Ponta, fie dintr-o lipsă de sinceritate faţă de contribuabili.

„Datorii mari la bugetul local din mandatul lui Volosevici“

La rândul lui, primarul a spus că majorarea este necesară din cauza datoriilor mari la bugetul local, apărute pe finalul lui 2012, din cauza proastei gestionări a banilor Primăriei în mandatul lui Andrei Volosevici şi nevoii mari de bani la bugetul pe 2013.

Bădescu a spus că, numai pentru anveloparea blocurilor de anul trecut, Primăria trebuie să plătească 25 de milioane de lei, iar alţi 13,5 milioane de lei trebuie decontaţi unor firme care au avut contracte cu administraţia locală. Două dintre firmele care au executat lucrări la stadion au de recuperat, de exemplu, 11 milioane de lei, bani pentru care au hotărâri judecătoreşti definitive.

Prin majorarea taxelor şi impozitelor locale, în bugetul oraşului vor intra 5 milioane de lei.

Nici mie nu îmi convine ce a făcut Guvernul României în privinţa impozitelor, dar trebuie să respectăm decizia. Nu mi se pare normal ca, după numai 10 zile, să se revină, asupra Hotărârii de Guvern din decembrie“, a mai spus Iulian Bădescu.

La votul de majorare a impozitelor au votat „pentru“ 14 consilieri locali USL, „împotrivă“ 10 aleşi de la PDL, iar cei 3 consilieri PP-DD s-au abţinut.

Declaraţia directorului Serviciului de Finanţe Publice Locale, Simona Dolniceanu, în legătură cu impozitele din Ploieşti:
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite