VIDEO A început oficial sezonul de schi pe Valea Prahovei. Ce condiţii şi tarife sunt la Sinaia, Buşteni şi Azuga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată vineri dimineaţă zăpada la cota 2000, în Bucegi FOTO Diana Frîncu
Aşa arată vineri dimineaţă zăpada la cota 2000, în Bucegi FOTO Diana Frîncu

S-a dat startul sărbătorilor de iarnă în staţiunile de pe Valea Prahovei. Pentru că vremea ţine cu amatorii sporturilor de iarnă, vineri, 6 decembrie, o parte dintre pârtiile din Bucegi au fost deschise.

Două dintre staţiunile de pe Valea Prahovei au veşti bune pentru turiştii care ajung în acest sfârşit de săptămână la munte. Pârtiile de mare altitudine din Sinaia, Lăptici 1 şi Lăptici 2 de la cota 2000, sunt funcţionale începând de vineri 6 decembrie. 

Stratul de zăpadă este suficient de gros, măsoară peste 60 de centimetri, astfel că s-a putut interveni cu ratracul pentru amanajarea celor două pârtii. Tarifele pentru un ski pass de o zi sunt: 145 de lei pentur adulţi, 125 de lei pentru studenţi şi 100 de lei pentru copii.

Joi seară, autorităţile locale au dat startul oficial sărbătorilor de iarnă în cadrul unui spectacol de zile mari organizat în parcul ”Dimitrie Ghica” din centrul staţiunii.

sinaia start sarbatori de iarna foto diana frincu

Prinţul Nicolae, alături de soţia lui, Alina, a fost prezent, joi 5 decembrie, la deschiderea sezonului de iarnă de la Sinaia FOTO Diana Frîncu

 Aici este amanjat târgul de Cărciun unde producătorii locali vând dulciuri făcute în casă, vin fiert (10 lei paharul), decoraţiuni de sezon realizate manual, dar şi podoabe artizanale.   

La evenimentul de aprindere a luminilor de Crăciun, oaspete de onoare a fost prinţul Nicolae care a venit la Sinaia alături de soţia sa, Alina.

T

sinaia start sarbatori de iarna foto diana frincu

Târgul de Crăciun din Sinaia a fost deschis. Comercianţii vând exclusiv produse artizanale, dar şi vin fiert şi prăjituri de casă FOTO Diana Frîncu

La Azuga nu a nins, dar asta nu a fost un impediment pentru administratorii de domeniului schiabil din staţiune. Pe tot parcursul acestei săptămâni au fost înzăpezite artificial două dintre cele şapte pârtii, astfel că începătorii pot să-şi pregătească echipamentele.

sinaia start sarbatori de iarna foto diana frincu

Aşa arată vineri dimineaţă zăpada la cota 2000, în Bucegi FOTO Ciprian Aldea 

Sunt deschise partia Cazacu începatori deservită de babyschi şi pârtia de începatori Fun Park Azuga. Sorica şi Cazacu deservite de teleschi sunt în curs de amenajare. Tarifele pentru un ski pass pentru adulţi este de 140 de lei, iar pentru copii, 100 de lei şi este valabil o zi

sinaia start sarbatori de iarna foto diana frincu

Şi domeniul schiabil Kalinderu din Buşteni se pregăteşte de un nou sezon de iarnă. Deocamdată nu a nins aici, dar administatorii au reuşit să înzăpezească artificial partea superioară a pârtiei pentru săniuţe, dar şi Pârtia Nouă, deservită de bandă.

partii deschise bucegi foto nae cojanu

Pârtiile de mare altitudine din Bucegi s-au deschis FOTO Nae Cojanu

La Buşteni, preţul pentru ski pass este de 150 de lei pe zi pentru adulţi şi 80 de lei pe zi pentru copii. O urcare cu banda costă 5 lei de persoană.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite