VIDEO 100 de persoane din Prahova, audiate pentru trafic de droguri şi furturi. Poliţiştii au găsit la percheziţii cannabis, ecstasy, arme şi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Culturi de cannabis, peste 800 de grame de cannabis pregătit pentru comercializare, 28 de comprimate de Ecstasy, precum şi mai multe ustensile pentru cântărit, ambalat şi consum de droguri, o armă cu aer comprimat şi un pistol cu bile au fost găsite de poliţiştii BCCO Ploieşti, în urma a 20 de percheziţii desfăşurate miercuri dimineaţă. 100 de persoane vor fi aduse la audieri.

45 de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT Ploieşti, au efectuat miercuri dimineaţă 20 de percheziţii domiciliare, dintre care 19 în Prahova şi una în Ialomiţa.

20 de persoane sunt bănuite că ar fi implicate atât în activităţi de cultivare, introducere în ţară şi comercializare de droguri de risc, respectiv cannabis, precum şi în constituirea unui grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni contra patrimoniului.

În urma percheziţiilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit două culturi de cannabis, constând în total din 30 de plante mature, peste 800 de grame de cannabis pregătit pentru comercializare, 28 de comprimate de ecstasy, mai multe ustensile pentru cântărit, ambalat şi consum de droguri, precum şi o armă cu aer comprimat şi un pistol cu bile. De asemenea, au fost ridicaţi 69.000 de lei, 1220 de euro şi 100 de dolari, care ar proveni din comiterea infracţiunilor, precum şi mai multe documente de evidenţă primară şi contabilă dublă.

Doi bărbaţi din Ploieşti, capii reţelei

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2014 – august 2015, doi bărbaţi din Ploieşti ar fi introdus în ţară diferite cantităţi de cannabis, care ulterior ar fi fost comercializat către diverşi consumatori, prin intermediul mai multor dealeri secundari.

De asemenea, cei doi bănuiţi s-ar fi aprovizionat din Spania şi din ţară cu seminţe de cannabis, care ulterior ar fi fost cultivate în două locuri din Prahova, urmând ca după recoltarea plantelor respective, acestea să fie comercializate.

Totodată, din investigaţiile efectuate s-a mai stabilit că unul dintre cei doi bărbaţi, angajat în cadrul unei societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de vânzare a produselor alimentare, profitând de poziţia profesională, împreună cu alte 4 persoane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul sustragerii unor cantităţi substanţiale de fructe şi legume din gestiunea agentului eonomic respectiv, care ulterior ar fi fost vândute angro către diferiţi comercianţi din judeţele Prahova şi Ialomiţa.

100 de persoane la audieri

Peste 100 de persoane, bănuite de implicare în activităţi de trafic şi consum de droguri de risc, precum şi în infracţiuni de furt, au fost aduse miercuri cu mandat, la sediul DIICOT Ploieşti, urmând ca, după audierea acestora şi efectuarea actelor procedurale, procurorul de caz să dispună măsurile legale care se impun.

La percheziţii au participat şi 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale – Serviciul de Operaţiuni Speciale Ploieşti.

Cercetările sunt continuate pentru infracţiunile de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc şi  constituirea unui grup infracţional organizat.

Mai puteţi citi

Nepotul decanului Baroului de Avocaţi Vrancea şi alţi şase tineri, arestaţi pentru trafic de droguri de risc. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vrancea au efectuat luni, 3 august, zece percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Vrancea, la locuinţele a 7 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc.

Urmărire ca în filme la Bacău. Procurorii au destructurat o reţea care făcea trafic de droguri, de persoane şi cămătărie. Procurorii DIICOT Bacău au arestat 10 persoane cu un „palmares” consistent de infracţiuni săvârşite: trafic internaţional de droguri, comercializare ilegală de substanţe psihotice, camătărie, trafic de persoane şi ultraj. În timpul acţiunii de capturare a reţelei, unul dintre suspecţi a încercat să scape, intrând cu maşina în barajul poliţiştilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite