Un topor vechi de 3.500 de ani, descoperit într-o pădure de un căutător de comori

0
0
Toporul a fost predat Muzeului de Istorie din Ploieşti FOTO Marius Constantin
Toporul a fost predat Muzeului de Istorie din Ploieşti FOTO Marius Constantin

Un topor din bronz, vechi de aproximativ 3.500 de ani, a fost descoperit, luni, de un pasionat de istorie într-o pădure din imediata apropiere a pârâului Dâmbu. Tânărul care a găsit obiectul spune că nu este interesat de nicio recompensă şi l-a predat autorităţilor.

Toporul din bronz, are aproximativ 15 centimetri lungime şi 5 centimetri lăţime şi este aproape intact în ciuda vechimii de peste 3500 de ani. Obicetul a fost găsit, luni, într-o zonă împădurită din imediata apropiere a pârâului Dâmbu, pe raza localităţii prahovene Băicoi.

Obiectul a fost predat primarului din Băicoi, iar acesta a luat legătura cu reprezentanţii Muzeului de Istorie din Ploieşti.

”Descoperirea a fost făcută de un prieten de-al meu care este autorizat de Poliţie să facă astfel de căutări. El este doar pasionat de istorie şi nu este interesat de recompense. Mi-a predat mie toporul, iar după ce am studiat puţin, am aflat că obiectul este vechi de aproximativ 3500 de ani. Această descoperire nu face altceva decât să schimbe radical istoria localităţii Băicoi, atestată documentar din perioada domniei lui Mihai Viteazu. Toporul se află acum la Muzeul de Istorie din Ploieşti care urmează să-l expună pentru public”, a declarat Marius Constantin, primarul localităţii Băicoi.

topor vechi de 3500 de ani foto primăria băicoi

Toporul vechi de 3500 de ani a fost predat de arheologul de ocazie primarului din Băicoi FOTO Marius Constantin

Acesta a precizat că este prima descoperire de pe raza localităţii Băicoi a unei obiect atât de vechi.

Cel mai probabil, arheologii din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie urmează să cerceteze zona unde a fost descoperit toporul din bronz.  

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri