Şanse slabe pentru organizarea de alegeri anticipate la Ploieşti. Primarul interimar Teodorescu: „Lucrurile merg mai repede ca înainte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul primar Iulian Bădescu şi-a dat demisia din funcţie după ce a fost arestat preventiv. FOTO Adevărul
Fostul primar Iulian Bădescu şi-a dat demisia din funcţie după ce a fost arestat preventiv. FOTO Adevărul

Conform Legii Electorale, ultima dată la care se pot desfăşura alegeri parţiale locale pentru ocuparea de funcţii vacantate, cum este şi cazul fotoliului de primar din Ploieşti, este 7 iunie 2015. Guvernul nu a emis, însă, hotărârile de Guvern de organizare a alegerilor

Pentru a se putea organiza alegeri anticipate pe 7 iunie 2015 în mai multe localităţi şi judeţe din ţară rămase fără primari sau preşedinţi de Consilii Judeţene, hotărârile de Guvern care reglementează aceste alegeri ar fi trebuit să intre în vigoare luni, pe 4 mai, lucru care nu s-a întâmplat, în condiţiile în care nu există nici măcar proiectele de hotărâri.

Municipiul Ploieşti a rămas fără primar după ce edilul Iulian Bădescu a fost arestat preventiv, pe 4 martie, în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local. Ulterior.

În 10 martie, Bădescu şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului şi din funcţiile deţinute în PSD, renunţând şi la calitatea de membru al acestei formaţiuni politice. Iulian Bădescu era preşedintele organizaţiei municipale a PSD Ploieşti.

Pe 13 martie, unul dintre viceprimarii oraşului, Iulian Teodorescu, a devenit primar interimar al municipiului şi are şanse maxime să rămână astfel până în iunie 2016. Potrivit acestuia, schimbarea nu a afectat în nici un fel activitatea din administraţia publică locală, aşa cum se întâmplă în alte localităţi din ţară.

„Nu există nici un fel de blocaj în Primăria Ploieşti, ne străduim să descurcăm toate iţele şi am în jur oameni foarte competenţi care îşi fac în continuare treaba şi pe care mă bazez în administraţie. Aş spune că lucrurile merg chiar mai repede ca înainte“, ne-a spus viceprimarul cu atribuţii de primar Iulian Teodorescu.

Pe aceeaşi temă

De ce nu au avut loc alegeri anticipate la Constanţa. Nepăsarea Guvernului care poate duce la o situaţie de blocaj administrativ. Judeţul Constanţa este unul dintre cele care au fost decapitate. Atât Consiliul Judeţean cât şi municipiul reşedinţă de judeţ au conducătorii suspendaţi. Nicuşor Constantinescu se află în arest la domiciliu după ce procurorii anti-corupţie i-au întocmit mai multe dosare de abuz în serviciu. Radu Mazăre se află de mai bine de o lună în arest într-un dosar de luare de mită.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite