Recitaluri Andrei Păunescu, Mike Godoroja și Mircea Baniciu la „Festivalul Castanilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Festivalul Castanilor“ adună interpreți de muzică folk din toată țara. (Foto casadecultura.ro)
„Festivalul Castanilor“ adună interpreți de muzică folk din toată țara. (Foto casadecultura.ro)

În zilele de 5 și 6 octombrie, la Ploiești se desfășoară a XIII-a ediție a „Festivalului Castanilor", în memoriam Gabi Dobre.

Festivalul - concurs ce poartă numele iniţiatorului lui, regretatul jurnalist prahovean Gabi Dobre, este unul dintre puținele din țară care se adresează grupurilor şi interpreţilor individuali de muzică folk.

Festivalul este organizat de Casa de Cultură „I.L. Caragiale" și se va desfășura la sediul Teatrului „Toma Caragiu", în serile de 5 și 6 octombrie.

În finala festivalului vor participa 12 grupuri şi 6 solişti din ţară (Iaşi, Cluj Napoca, Bucureşti, Braşov, Alexandria, Bacău, Botoşani, Oradea, Slatina, Tg. Ocna, Tg. Jiu, Bârlad, Eforie Nord, Ploieşti, Galaţi).

Zilele de festival vor fi organizate astfel:

- Concurs - vineri, 5 octombrie 2012

- Gala Laureaţilor - sâmbătă, 6 octombrie 2012.

Premiul pentru „Trofeul Festivalului" este în valoare de 2.000 de lei.

În ambele seri vor avea loc recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk.

Astfel, vineri sunt așteptați pe scena teatrului Andrei Păunescu și Trupa Totuși, Daniel Iancu și Vasile Șeicaru, alături de clăparul Victor Hoajă.

Sâmbătă, 6 octombrie, îi veți putea vedea live pe Alexandra Andrei (câștigătoarea ediției 2011 a festivalului) și invitații săi (Iulian Anghel, Cosmin Vaman), pe Mike Godoroja&The Blue Spirits și Mircea Baniciu.

De asemenea, duminică, 7 octombrie 2012, începând cu ora 20.00, la Doroftei Pub din Ploiești va avea loc o seară de folk dedicată unor foști laureați ai Festivalului, un eveniment - satelit al festivalului.

În cadrul acestei seri vor evolua Ovidiu Scridon, Bogdan Grosu, Florin Camen și Iulia Em&Tituș Constantin.

Tichetele le găsiți la Agenția Teatrului și costă 25 lei biletul întreg, pentru o seară de festival, și 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite