Reabilitarea liniilor de tramvai din Ploieşti, aproape de finanţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările vor dura 28 de luni de la semnarea contractului. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti
Lucrările vor dura 28 de luni de la semnarea contractului. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a declarat acceptate proiectele de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului pe traseele 101 şi 102

Zilele acestea, la Ploieşti se desfăşoară ultima etapă precontractuală înainte de semnarea cererii de finanţare cu fonduri europene.

Proiectul de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport public de pe liniile de tramvai 101 şi 102, pe o lungime totală de 20 de kilometri.

Acesta prevede refacerea infrastructurii şi a suprastructurii căii de rulare a tramvaiului, refacerea peroanelor, adaptându-le pentru persoanele cu dizabilităţi, a cablurilor de alimentare în curent continuu şi a liniei aeriene de contact.

De asemenea, vor fi refăcuţi stâlpii de susţinere a reţelei de contact şi structura rutieră adiacentă căii de rulare a tramvaiului.

Valoarea asistenţei nerambursabile care va fi primită este de 98% din valoarea totală a costurilor eligibile, beneficiarul – Municipiul Ploieşti – urmând să suporte şi costurile neeligibile, pe lângă contribuţia proprie de 2% din valoarea totală a costurilor eligibile.

Lucrările se vor desfăşura pe o durată estimată de 28 de luni de la semnarea contractului de finanţare.


 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite