Primarul din Prahova, inculpat într-un dosar de fraudă electorală, scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Ciorani în timpul percheziţiilor de la sediul primăriei FOTO ziarulincomod.ro
Primarul din Ciorani în timpul percheziţiilor de la sediul primăriei FOTO ziarulincomod.ro

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (PNL), inculpat alături de alte 16 persoane într-un dosar de fraudă electorală, la scrutinul din 27 septembrie 2020, a fost scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu.

Decizia instanţei este definitivă.

Tribunalul Prahova a respins miercuri 28 iulie contestaţia formulată de procurori şi a menţinut decizia Judecătoriei Ploieşti care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul lui Voicu.

La acest moment, 16 inculpaţi se află în arest la domiciliu, iar o altă persoană se află sub control judiciar.

Patru dintre cei 17 inculpaţi au încheiat acorduri de recunoaştere cu procurorii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună poliţişti din cadrul Serviciul investigaţii criminale al IJP Prahova au făcut în luna iunie, percheziţii domiciliare, dar şi la sediul primăriei din Ciorani într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza Parchetul.

Toate persoanele cercetate în această cauză au fost iniţial arestate preventiv.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite