Poliţia Rutieră propune sensuri unice în tot centrul Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soluţiile vizează decongestionarea traficului din centrul oraşului Foto: telegrama.ro
Soluţiile vizează decongestionarea traficului din centrul oraşului Foto: telegrama.ro

Problemele cauzate de traficul rutier din ce în ce mai aglomerat în centrul Ploieştiului i-au determinat pe poliţiştii de la Rutieră să revină cu o propunere care mai fusese discutată şi în urmă cu vreo patru ani: crearea unui inel de sensuri unice în jurul zonei cu probleme

În prima jumătate a acestui an, poliţiştii au dat peste 900 de sancţiuni, în valoare de 131.000 de lei, pentru staţionări nergeulamentare în Ploieşti, majoritatea covârşitoare a contravenţiilor înregistrându-se în centrul oraşului, informează cotidianul Telegrama. Asta în condiţiile în care efectivele dedicate de IPJ pentru constatarea acestor contravenţii nu sunt tocmai lărgite.

Cum parcările neregulamentare făcute pe banda 1 a mai multor artere din centru duc la blocarea traficului, conducerea Poliţiei Rutiere a venit, recent, cu propunerea de transformare a mai multor străzi în căi cu sens unic şi amenajarea de parcări pe una din benzile de mers.

„Dincolo aceste opriri şi staţionări neregulamentare, trebuie să recunoaştem că nu avem parcări suficiente pentru acest aflux de autoturisme. Unde să-l sfătuim să parcheze pe un conducător care realmente nu are unde să lase maşina?", a declarat subcomisarul Vasile Baciu, şeful Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Ploieşti, citat de cotidianul Telegrama.

În proiectul pentru fluidizarea circulaţiei, este indicată strada Gheorghe Doja ca arteră cu sens unic, de la Obor spre Halele Centrale. Tot pe un sens s-ar putea circula şi pe Vasile Milea, către Casa de Cultură a Sindicatelor, cu precizarea că aici s-ar mai putea amenaja o bandă suplimentară, pentru parcări.

Acelaşi regim de circulaţie ar putea fi instituit, conform proiectului Poliţiei, pe străzile Emile Zola şi Erou Călin Cătălin, către George Coşbuc, pe Ştefan Greceanu până la strada Poştei, dar şi pe Poştei, către strada Ştrandului, spre ieşirea către Buzău. Practic se creează o zonă circulară care te aduce şi te scoate din centrul oraşului. Rămâne de văzut dacă propunerile poliţiştilor vor fi aprobate în comisia de circulaţie. „Noi am făcut aceste demersuri, rămâne ca Primăria să decidă cum rezolvă această problemă. Am putea să luăm exemplul Braşovului unde s-au creat căi unice prin toată zona centrală şi se circulă liniştit, fără ambuteiaje, fără maşini parcate pe prima bandă", a mai precizat subcomisarul Vasile Baciu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite