Ploieşti: Zeci de prahoveni au fost blocaţi sub nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Autorităţile judeţene susţin că nu se poate interveni din cauza viscolului
Ploieşti: Autorităţile judeţene susţin că nu se poate interveni din cauza viscolului

Sudul şi estul judeţului Prahova sunt paralizate din cauza ninsorii şi a viscolului. Un drum naţional este închis şi alte două şosele judeţene sunt impracticabile din cauza stratului gros de zăpadă de pe carosabil.

Autorităţile judeţene susţin că nu se poate interveni din cauza viscolului. Aşa încât, cîteva zeci de TIR-uri, camioane şi autoturisme sunt blocate în zona Albeşti Paleologul.

Opriţi de viscol

Noaptea trecută a nins abundent, iar viscolul a adus toată zăpada pe şosele. Maşinile de deszăpezire nu au putut interveni aşa că din zori autorităţile au decis să închidă DN1D între Albeşti şi Urziceni. Cei care trebuiau să ajungă la Constanţa sau Urziceni au fost traşi pe dreapta de poliţişti. Coloana de zeci de maşini, camioane şi TIR-uri a blocat o bandă pe DN1B în Albeşti, îngreunând traficul spre Buzău.

„Acum două zile am stat tot aici 30 de ore că era drumul închis. Trebuia să ajung cu marfă la Urziceni. Ce să fac acum? Aştept. Stau deja de cîteva ore şi nu văd nici un utilaj care să intervină în zonă. Nici mâncare nu am la mine şi o să consum tot combustibilul ca să nu îngheţ de frig", a declarat Gheorghe Frangulea, şoferul unuia dintre TIR-urile blocate la Albeşti Paleologul. Şi autoturismele au fost oprite să intre pe DN1D. Şoferii nu au avut altă soluţie decât să aştepte în maşină sau să încerce să ajungă la Constanţa trecând prin Bucureşti.

„Trebuie să ajung la Constanţa, acasă. Am în maşină doi copii mici şi un bătrân cu piciorul rupt. Cum să aştept în maşină? Nu ştiu ce o să fac pentru că dacă mă întorc prin Bucureşti e posibil să găsesc drumul blocat şi acol în zona Urziceni", a mărturisit îngrijorat Cristian Pereţeanu.

Criză de sare

Nici în judeţ drumurile nu au putut fi curăţate de zăpadă aşa cum ar fi trebuit. În această dimineaţă au fost închise drumurile judeţene dintre Colceag şi Parepa, în zona Jugureni şi între Baba Ana şi Buzău. Utilajele de deszăpezire nu au putut acţiona aici din cauza viscolului puternic. În plus rezervele de sare au fost aproape epuizate.

„Astăzi la Salina Slănic aşteptau peste 200 de camioane care să încarce sare. Firmele nu şi-au luat toate măsurile pentru a avea stocuri deşi au fost avertismente venite din partea meteorologilor. Acum suntem în situaţia de a avea drumuri blocate şi utilajele trase pe dreapta din cauza lipsei de material antiderapant", a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Şoferii sunt avertizaţi de către poliţiştii rutieri să nu plece la drum decît dacă este neapărată nevoie. Şi asta pentru că şi în weekend se anunţă ninsori şi viscol.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite