Ploieşti: Vacanţa va fi urmată de grevă în învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii se vor întoarce la şcoală pe 11 aprilie - imagine arhivă ADS Ploieşti
Elevii se vor întoarce la şcoală pe 11 aprilie - imagine arhivă ADS Ploieşti

Aproximativ 100.000 de elevi din Prahova sunt, de sâmbătă, în vacanţa de primăvară. Mini-vacanţa se va încheia pe 11 aprilie, iar şcoala va începe cu examene pentru liceenii de clasa a XII-a şi elevii de clasa a VIII-a.

Primii care vor intra în focuri sunt elevii din ultimul an de liceu. De pe 19 până pe 29 aprilie, aceştia vor susţine proba de competenţe digitale, cea care le certifică abilităţile de a utiliza calculatorul. Probele scrise vor fi susţinute în vară, începând cu 28 iunie.

Peste aproximativ o lună, şi elevii de clasa a VIII-a vor începe testările la matematică şi limba română, examenele care înlocuiesc tezele cu subiect unic. Cu toate acestea, notele de la tezele cu subiect unic, susţinute în clasa a VII-a, vor conta în algoritmul după care se calculează media de intrare în liceu.

Şi profesorii aşteaptă începerea şcolii. Altfel, acţiunea lor de protest naţional, programată pe 22 aprilie, când lucrul în şcoli va fi oprit, nu ar avea nici un efect. Dacă nici după această acţiune problemele lor salariale nu vor fi rezolvate, aceştia ameninţă că vor declanşa grevă generală pe termen nelimitat.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite