Ploieşti: S-a dat liber la prescrierea de reţete compensate şi gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Colegiului Medicilor este nemulţumit că nu s-a obţinut o suplimentare a bugetului alocat cabinetelor
Preşedintele Colegiului Medicilor este nemulţumit că nu s-a obţinut o suplimentare a bugetului alocat cabinetelor

Medicii de familie au întrerupt protestele, iar pacienţii cu boli cronice îşi vor putea primi reţetele, lunar, de la medicii de familie.

Prahovenii pot răsufla uşuraţi. Dacă la sfârşitul săptămânii trecute, aceştia erau informaţi că de săptămâna aceasta vor fi obligaţi să plătească consultaţia la medicul de familie, astăzi, oamenii au aflat că nu trebuie să mai scoată bani din buzunare pentru vizita la medicul de familie, dar şi că vor primi, din nou, reţete în regim compensat şi gratuit, după 14 zile de aşteptare.

Plafonul, eliminat

„În urma negocierilor repetate, s-a obţinut suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţie cu Casa de Asigurări. Bucuria pentru pacienţi este şi că a fost eliminată introducerea unui plafon de medicamente la medicul de familie, dar şi că pacienţii cu boli cornice pot fi consultaţi şi pot primi reţete, lunar, în funcţie de necesităţile lor", a declarat dr. Simona Schnealbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

În plus, spun doctorii, consultaţiile la domiciliu pot fi efectuate fără limitări privind vârsta sau diagnosticul. „Eu mă bucur că primesc reţeta compensată pentru bolile de inimă de care sufăr. Dacă nu s-ar fi rezolvat această problemă, aş fi plătit cu peste 300 de lei, lunar. Şi cum şi soţul e bolnav, ne-ar fi costat medicamentele aproape 1.000 de lei", a spus Milica Ivan, o ploieşteancă înscrisă la cabinetul unui medic de familie din zona de Vest.

Nemulţumirile medicilor însă, nu au fost „şterse cu buretele". Multe dintre cerinţele doctorilor au rămas nerezolvate. „Nu s-a obţinut suplimentarea bugetului alocat cabinetelor şi au rămas neclarităţi în ceea ce priveşte obligativitatea gărzilor în centrele de permanenţă", a mai precizat Simona Schnelbach.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite