Ploieşti: Cabana Mălăieşti, o aventură de neuitat
0La capătul unui drum spectaculos, care începe din Buşteni sau din Râşnov, iubitorii muntelui vor descoperi, la 1720 m, cabana Mălăieşti, un loc unde ascultatul manelelor este interzis!
Pentru a gusta din plin frumuseţea peisajului de la altitudinea de 1700 de metri, trebuie să vă echipaţi corespunzător încă de când plecaţi de acasă: încălţăminte care să vă susţină glezna, haine la îndemână atât de vară cât şi de toamnă, o pelerină de ploaie şi un rucsac cât mai puţin voluminos. Ar fi şi păcat ca, preocupaţi de efort sau de prea marea greutate, să nu savuraţi un peisaj în schimbare la fiecare pas, de o frumuseţe nemaivăzută.
În funcţie de dificultate, sunt mai multe drumuri de acces spre cabană: din Râşnov, urmaţi şoseaua locală pe Valea Ghimbavului, pe la Uzina Electrică Râşnov până la Glăjerie. De aici, urmaţi poteca cu bandă albastră până la cabană. Traseul durează între 3 şi 4 ore.
A doua variantă porneşte din Buşteni, de la altitudinea de 883 de metri, pe poteca marcată cu triunghi roşu pe Munticelul, Poiana Coştilei (1310 m), Poiana Morarului, Pichetul Roşu, Prepeleag (1750 M), Valea Mălăieştilor. Între Prepeleag şi cabană este o porţiune mai dificilă, dar amenajată cu poduri şi lanţuri, care vă pot face să simţi adrenalina alpiniştilor. Mai există variantele Predeal - cabana Diham - Pichetul Roşu sau Buşteni - Poiana Izvoarelor - Valea Glăjăriei - poteca de vine din Râşnov - cabana Mălăieşti.

Focuri de tabără şi chitare
Ajunşi aici, turiştii găsesc adăpost în cabana care poate caza 100 de persoane în camere cu 3,4,6,9 şi 14 paturi pentru numai 25 de lei de persoană. Tot aici, există un punct de salvamont, extrem de util având în vedere că iarna se practică alpinismul. Şi, deşi eşti în creierii munţilor, poţi mânca o supă sau o ciorbă caldă pregătită ca la carte de familia cabanierului Ion Adamuţă sau poţi bea o bere rece cărată pe drumurile întortocheate de munte, de cai viguroşi, tocmai din Buşteni sau din Braşov.
Dacă aveţi alte gânduri, ar trebui să ştiţi că este strict interzis accesul cu orice mijloc de transport motorizat şi ascultatul manelelor! Seara, electricitatea este asigurată până la ora 22.00 de un generator, iar după această oră, lumina vine de la focurile de tabără, în jurul cărora turiştii se adună şi cântă la chitară.

Tot de la Mălăieşti se desprind trasee de acces spre importante obiective turistice, alpine şi de schi din zonele Coştila, Omul, Morarul şi Bucşoiul.
Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos
