Ploieşti: „Afaceri“ imobiliare cu locuinţele celor neajutoraţi
0Pentru că nu-şi mai pot permite să cumpere locuinţe, din cauza crizei financiare, din ce în ce mai mulţi tineri încearcă sa faca rost de o casă îngrijind bătrâni fără familie.
Din ce în ce mai mulţi ploieşteni, care nu deţin un apartament în proprietate, îşi încearcă norocul prin intermediul anunţurilor de mică publicitate. Pentru că nu au banii necesari pentru a achiziţiona o casă, ei spun că vor să presteze servicii de menaj la casele unor vârstnici neajutoraţi. Astfel, în schimbul „atenţiei sporite" pe toată perioada vieţii, bătranii trebuie să îşi dea casa din proprietate, cu acte notariale.
Iată cum arată un astfel de anunţ: „tineri serioşi şi muncitori, vrem să avem grijă de pensionari singuri, care nu se pot descurca pe cont propriu. Facem cumpărături şi curăţenie în casă, plătim şi utilităţile pe toată perioada vieţii lor şi îi ducem la doctor, în schimbul locuinţei. Cu acte notariale". Astfel de oferte de prestări servicii au umplut publicaţiile cu anunţuri.
Clauzele, importante
Pentru a nu se transforma în victimele unor indivizi fără scrupule, a căror intenţie este de a-i arunca în stradă imediat după semnarea unor acte prin care îşi înstrăinează imobilele, bătrânii singuri trebuie să fie foarte atenţi la clauzele pe care le menţionează în documentele notariale. „Riscul este cel care există la orice fel de convenţie. Evitarea unor astfel de situaţii, în care oamenii vârstnici şi singuri se trezesc aruncaţi pe drumuri, se poate face doar în prezenţa unui notar public. Acolo, bătrânii trebuie să specifice cât mai detaliat condiţiile în care îşi înstrăinează casele. Ei trebuie să spună exact ce vor. Aceştia oameni trebuie să ştie că astfel de acte se pot desfiinţa prin neîndeplinirea obligaţiilor", a precizat Ivan Constantin, vicepreşedintele Camerei Notarilor Publici Ploieşti.
Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos
