Piţurcă vrea să mute Naţionala la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FRF negociază cu autorităţile ploieştene pentru găzduirea meciului România - Belarus pe „Ilie Oană".  Selecţionerul Piţurcă este aşteptat în inspecţie la arena ploieşteană, care este în aceste zile în proces de omologare. Gazonul va arăta foarte bine, promit autorităţile locale

Primăria Ploieşti negociază cu Federaţia Română de Fotbal posbilitatea organizării meciului România - Belarus, din 7 octombrie, pe „Ilie Oană". După ce selecţionarul Victor Piţurcă a discutat cu managerul Petrolului, Valeriu Răchită, despre ritmul lucrărilor, conducerea Primăriei a dezvăluit, ieri, că a fost contactată de FRF.

Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului: „Ar fi o onoare pentru Ploieşti să găzduim meciuri internaţionale"

Detaliile nu sunt încă puse la punct, însă ambele părţi şi-au manifestat interesul ca meciul să se dispute la Ploieşti. „Ne aşteptăm ca Victor Piţurcă sau cineva din staff-ul echipei naţionale să vină la Ploieşti pentru a vedea cum merg lucrurile. L-am asigurat pe selecţioner că gazonul este mult mai bun decât pe Arena Naţională. Astăzi (n.r ieri) a venit la stadion domnul Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere din FRF, ne-a dat ultimele sfaturi pentru acreditarea arenei. Nu vor fi probleme nici cu gazonul, nici cu locurile de parcare", ne-a declarat Valeriu Răchită, managerul clubului Petrolul Ploieşti.

„Avem o solicitare, dar în aceste zile suntem concentraţi pe omologarea stadionului pentru Liga 1 şi competiţiile UEFA. Vineri sau luni trebuie să vină comisia FRF. După ce obţinem licenţa, sigur că putem da curs solicitării, ar fi o onoare pentru Ploieşti. În prezent, testăm instalaţiile montate la stadion, sunt simulate diverse scenarii. Rămâne în discuţie asigurarea locurilor de parcare. Avem şi varianta închiderii unor străzi", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului. Pe „Ilie Oană" ar putea veni între 13 şi 14 mii de suporteri români.

Vivi Răchită a dezvăluit că a fost contactat şi de reprezentanţii unui club care joacă în competiţiile europene. Deşi managerul a refuzat să dea nume, surse de încredere spun că este vorba despre campioana Oţelul Galaţi.

Valeriu Răchită, manager Petrolul Ploieşti:„Un club care joacă în Europa şi-a arătat interesul să-şi dispute la Ploieşti meciul de la finalul lunii septembrie. Nu puteam să dau un răspuns, cât încă nu e acreditat stadionul. Discuţiile rămân deschise"

Data trecută a fost cu noroc

Ultimul meci jucat de Naţionala României la Ploieşti s-a desfăşurat pe 6 septembrie 2003. A fost o partidă oficială cu Luxemburg, în preliminariile pentru Euro 2004, disputată pe arena „Astra", în faţa a aproximativ 4.000 de spectatori. Ploieştiul a fost o gazdă cu noroc, „tricolorii", antrenaţi pe-atunci de Anghel Iordănescu, învingând cu 4-0, în faţa unor adeversari, ce-i drept, modeşti. Golurile au fost marcate de Mutu, Pancu, Ganea şi Bratu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite