Păcăleală cu apă caldă la Ploiești. Un document fals anunța reluarea furnizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un document, care conține în antet stema județului Prahova, dar și semnăturile șefilor administrației județene, a anunțat în mod mincinos reluarea furnizării apei calde în Ploiești.  

Consiliul Județean a sesizat poliția FOTO Arhivă
Consiliul Județean a sesizat poliția FOTO Arhivă

Înscrisul a circulat în spațiul public joi, 1 septembrie, și a devenit viral pe internet, mulți dintre ploieșteni considerând că informația este reală. 

Conducerea CJ Prahova a precizat că înscrisul a adus un prejudiciu de imagine instituției, motiv pentru care a anunțat Poliția Prahova.

”𝑪𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒔𝒂̆, 1 𝑺𝑬𝑷𝑻𝑬𝑴𝑩𝑹𝑰𝑬 2022

𝑵𝒖 𝒅𝒂𝒕̧𝒊 𝒄𝒖𝒓𝒔 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕̧𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒇𝒂𝒍𝒔𝒆, 𝒅𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒃𝒖𝒊𝒕𝒆 𝒊̂𝒏 𝒔𝒑𝒂𝒕̧𝒊𝒖𝒍 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄!

În urma apariţiei în spaţiul public al unui înscris care conţine, în antet, stema judeţului Prahova, precum şi semnături atribuite preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Iulian Dumitrescu, şi secretarului general al judeţului Prahova, Hermina Adi Bîgiu, precizăm că este un FALS.

Pentru prejudiciul de imagine adus instituţiei publice, cât şi pentru dezinformarea creată în spaţiul public, cele două documente (dispoziția oficială și înscrisul fals) vor fi înainte Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova pentru confruntarea şi demararea procedurilor legale”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Prahova.

Documentul care anunțat în fals reluarea apei calde la Ploiești FOTO CJ Prahova
Documentul care anunțat în fals reluarea apei calde la Ploiești FOTO CJ Prahova

Poliția a anunțat că s-a sesizat din oficiu, în cauză efectuându-se cercetări în vederea clarificării situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun.

Reamintim că în municipiul Ploiești furnizoruo de agent termic a decis să oprească apa caldă începând cu data de 1 august 2022, invocând necesitatea unor reparații.

Timp de o lună de zile, reprezentanții municipalității ploieștene și ai consiliului județean s-au acuzat reciproc de lipsă de implicare în rezolvarea problemei care afectează peste o sută de mii de persoane.

Scandalul s-a finalizat cu mai multe procese care se află pe rolul instanțelor de judecată din Prahova.

Consiliul Județean Prahova a aprobat în ședința de miercuri, 1 septembrie, alocarea sumei de trei milioane de lei pentru lucrări la centrala termică de la Brazi și obținerea avizelor ISCIR. 

În paralel, Primăria Ploieşti a anunțat că va instala boilere pentru producerea apei calde în 29 de unităţi de învăţământ din municipiu. Pe listă se află creşele, grădiniţele cu program prelungit şi liceele care au internate. Suma alocată de la bugetul local este de 120.000 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite