FOTO Ploieştiul sub cod portocaliu. Oraşul lopeţilor şi al maşinilor blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 24 de ore de la debutul codului galben, şi apoi portocaliu, Ploieştiul a fost paralizat de ninsoarea abundentă. Sute de maşini au rămas blocate în parcări sau pe străzile nedeszăpezite, iar oamenii au trudit ore întregi, cu lopeţi, să scoată autoturismele din nămeţi

Trafic în viteza melcului, alei cu zăpadă de peste 20 de cm, maşini îngropate în nămeţi şi un viscol care spulbera ninsoarea şi oamenii deopotrivă. Aşa arăta sâmbătă Ploieştiul, la nici 24 de ore de la începerea ninsorii şi în perspectiva a încă cel puţin o zi şi o noapte de condiţii meteorologice extreme.

Viscolul puternic a fost cel care a provocat cele mai multe inconveniente. Zăpada a fost adunată în straturi mari pe maşinile din parcări, astfel că cei care s-au încumetat să plece cu autovehiculele de acasă au avut mult de lucru pentru a le scoate de sub zăpadă.

În cele mai multe cazuri, pentru că utilajele de deszăpezire nu au intervenit decât pe arterele principale, stratul gros de zăpadă, sub care era gheaţă, a dus la derapaje, iar maşinile, în loc să pornească, mai mult au blocat traficul în zona blocurilor şi a parcărilor.

Doar cei foarte norocoşi, ajutaţi de familie sau vecini cu lopeţile, au putut să iasă pe străzile principale, însă nici aici situaţia nu a fost mai bună. Un strat gros de zăpadă frământată, atât pe şosea, cât şi în apropierea carosabilului, a făcut ca traficul să se desfăşoare sâmbătă cu viteza melcului, atât pentru mijloacele de transport în comun cât şi pentru ploieştenii ieşiţi cu maşinile personale.

O altă coordonată a zilei au fost lopeţile. Fie că trudeau în parcări sau în faţa blocului, pentru a putea ieşi sau intra în locuinţe sau mergeau pur şi simplu pe stradă, toţi ploieştenii au avut sâmbătă şi câte o lopată. 

Informaţiile pe care le au autorităţile din Ploieşti arată că, până duminică seară, la ora 22.00, când este în vigoare atenţionarea cod portocaliu de ninsori şi viscol, în Ploieşti sunt aşteptate depuneri de zăpadă de 40-50 cm, iar vântul va atinge viteze de 70-75 km/h.

Vă mai recomandăm

Primăria Ploieşti a cerut, pentru luni, suspendarea cursurilor şcolare din oraş

DN 1 D, Albeşti – Urziceni, şi DN 1 B, Mizil - Buzău, au fost închise circulaţiei. Situaţia drumurilor din Prahova
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite