FOTO Început de vară. Cele mai interesante locuri unde te poţi distra în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zappa Ploieşt, o investiţie de 1 milion de euro în distracţie. FOTO Dana Mihai
Zappa Ploieşt, o investiţie de 1 milion de euro în distracţie. FOTO Dana Mihai

Serile tot mai lungi şi călduroase, de început de vară, au readus clienţii târzii în terasele, cafenelele şi pub-urile din Ploieşti. Indiferent de gusturi şi buzunar, există un local pentru fiecare

Într-un oraş unde galeria echipei de fotbal Petrolul a primit neoficial titulatura de cea mai frumoasă din ţară, la mare căutare sunt pub-urile cu profil sportiv.

Cel mai vechi este chiar în centrul oraşului, Doroftei Pub, administrat de campionul mondial la box Leonard Doroftei. Este destinaţia preferată pentru cei care vor să urmărească competiţii sportive, în direct, alături de prieteni, pe ecranele imense din pub sau de pe terasa exterioară. Oferta de preparate culinare şi băuturi este diversificată, astfel că, între două meciuri, merg de minune câteva halbe de bere (în jur de 4-5 lei un draught) şi specialităţi româneşti şi internaţionale (un preparat costă între 12 şi 22 de lei porţia). În plus, în bar îl vei găsi aproape mereu pe Doroftei, care ia “pulsul” clienţilor.

Un alt bar pentru iubitorii de sport este chiar în incinta stadionului Ilie Oană, Yell Wolf Pub. Este un club al împătimiţilor de sport din oraş, amenajat în cele mai iubite culori de la Ploieşti, galben şi albastrau, cu un peisaj unic asupra OZN-ul din Ploieşti. O bere la draught costă 3,5 lei, o salată pleacă de la 10 lei, iar un preparat cald între 12 şi 18 lei.

De la sfârşitul lunii mai, la Ploieşti există şi ViscaBar, un pub cu profil sportiv, în acelaşi timp sediu al regional Barça Fan Club Romania, fan club-ul oficial FC Barcelona în România. Mic, dar foarte prietenos, barul are exact atmosfera pe care o caută un pasionat de fotbal şi de alte evenimente sportive: plasme amplasate strategic pentru urmărirea partidelor, mâncare bună la preţuri accesibile, dar şi multă bere, la draught sau la sticlă. O bere la draught costă aici 4-6 lei, un preparat la grill în jur de 15 lei, iar un BarcaBurger 14 lei.

Cluburi & Lounge

Dincolo de cluburile din oraş axate în general pe petrecerea nopţilor în ritmuri de dans – cum este Koshin Glam Club din nordul Ploieştiului – din mai, ploieştenii au un loc special de petrecere a timpului liber.

Deschis în mall-ul AFI Palace Ploieşti, cu o investiţie de 1 milion de euro, “Zappa Club & Lounge” oferă multe variante pentru petrecerea timpului liber, precum un restaurant, bar, bowling, biliard, snooker, darts, jocuri electronice, o zonă dedicată pentru concerte live, un club, stand-up comedy şi karaoke.

La Zappa sunt, în fiecare săptămână, spectacole de muzică live, stand-up comedy şi petreceri tematice. Zappa are peste 1.500 de mp şi o capacitate de 500 de persoane. O bere la draught costă 6-7 lei, un suc 5 lei, iar un cocktail 12 lei.

Terase, cafenele şi pizzerii

Pentru că vremea nu şi-a intrat pe deplin în drepturi, terasele din Ploieşti au început să-şi facă apariţia timid. Cu excepţia celor încorporate pizzeriilor sau restaurantelor din diverse zone ale oraşului, doar una a fost deschisă cu destinaţia efectivă de terasă de vară, Nero Bianco, în zona pietonală a mall-ului Mercur din Ploieşti. Este o terasă cu preţuri accesibile, unde vă puteţi răcori cu o bere rece, la halbă sau sticlă – în jur de 4-6 lei.

Una dintre destinaţiile interesante pentru iubitorii de muzică chillout, lounge, retro, este şi Conac Pub & Summer Garden, din grădina Muzeului Casă de Târgoveţ din secolele al XVIII-lea – al XIX- lea. Are o capacitate de 90 de locuri. Un suc costă 5-10 lei, iar o bere pleacă de la 6 lei.

Majoritatea pizzeriilor din oraş au şi terase de vară, astfel că cei care vor să mănânce şi, în acelaşi timp să socializeze cu prietenii, au de unde alege, din câteva zeci de destinaţii: Da Vinci, Jinx, Trattoria Toscana etc.

Vă mai recomandăm

FOTO Liber la distracţie pe malul Borcei

FOTO O călătorie virtuală printre bucătăriile lumii vă aşteaptă la Braşov

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite