Debut nefericit în Eurochallenge pentru Asesoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul joc în EuroChallenge, vicecampioana Finlandei, Joensuun Kataja, le-a administrat ploieștenilor una dintre cele mai dure înfrângeri din istoria participărilor în cupele europene, scor 91-67 (47-26).

Debutul contrastant în competiţia internă pare să fi lăsat răni adânci asupra campioanei CSU Asesoft.

Echilibru existent doar la început

Timermanis și Stănescu au adus primele puncte formației ploieștene, care a dat impresia că poate controla, printr-un joc așezat, dorința de autodepășire a gazdelor. Doar că acesteia din urmă i s-au alăturat, pe rând, disciplina tactică, dăruirea și, mai ales, prestația de zile mari a lui Virtanen, un conducător de joc uns cu toate alifiile, căruia Arnautovic nu i-a găsit antidot. 

Fără răspuns în prima repriză 

Pe nesimțite, diferența de pe tabelă a căpătat proporții greu de imaginat: 21-7 (min 8), 32-13 (min 15) sau 42-19 (min 18).

Joensuun Kataja a lovit din orice situație, singurele răbufniri în jocul Asesoftului trecând, practic, în plan secund, din pricina numeroaselor greșeli existente la construcție, dar mai ales la finalizare. 

Hargrove și Tica au „erupt" prea târziu

Ploieștenii nu au reușit să scape nici de „blestemul" faulturilor în debutul părții secunde. Tica și Timermanis, fiecare cu câte 3 greșeli personale, au fost retrași pe bancă, iar Hargrove a preluat inițiativa. Americanul a fost ajutat, în dese rânduri, de conaționalul său Nyakundi, dar misiunea campioanei devenea practic imposibilă după trei sferturi: scor 70-38! 

Pe fondul mai multor schimbări efectuate de antrenorul gazdelor, Toijala, dar și a relaxării care s-a instalat în tabăra finlandezilor, „alb-albaștrii" au încercat să coboare o diferență decentă pe tabelă. Tica, singurul jucător care a terminat partida cu double-double (18 puncte, 10 recuperări), și Hargrove au făcut ca Asesoftul să-și adjudece ultimul sfert cu 29-21, evitând, pe cât posibil, o înfrângere mult mai drastică după aspectul jocului. 

Cu Samara, de la ora 19:00 

Programată iniţial pentru ora 20.30, partida dintre CSU Asesoft şi Krasnye Krylia Samara (Rusia), de miercurea viitoare, de la Brazi, va începe la 19.00. Modificarea a fost făcută la cererea Sport.ro, televiziunea care va transmite următoarele cinci partide ale „alb-albaştrilor" din grupele EuroChallenge. 

csuasesoft.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite