Crăciun fără zăpadă în Prahova. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

0
0

Prahovenii care îl aşteptau pe Moş Crăciun să vină cu sania vor fi dezamăgiţi în acest an. Prognoza meteo până pe 29 decembrie are în „program“ doar precipitaţii mixte şi ninsori slabe în zona montană

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii prognoza din intervalul 16-29 decembrie. Astfel, potrivit ANM, media temperaturilor maxime va creşte între 16 şi 20 decembrie, uşor şi treptat, de la 3 la la 5 grade, interval în care minimele nocturne se va menţine la medii de -4...-3 grade.

În intervalul 21-24 decembrie se va reveni la o medie termică diurnă de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Pe parcursul nopţilor celei de-a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi minime medii în jurul a -2 grade. În ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie.

În prima săptămână nu vor fi precipitaţii, iar în a doua săptămână acestea îşi vor face apariţia predominant sub formă mixtă şi numai pe areale restrânse.

Temperaturi cu plus la munte şi ninsori slabe

În zona montană din Prahova, în prima săptămână, vremea se va încălzi simţitor, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la -3 grade pe 16 decembrie la 4 grade în zilele de 19 şi 20 decembrie, iar cea a minimelor nocturne de la -9 la -4 grade.

După 21 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade.

Pânăpe 24 decembrie nu se estimează apariţia precipitaţiilor, iar ulterior, pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit, se pot semnala la nivel local lapoviţe şi ninsori slabe în zona înaltă, chiar şi ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

Vă mai recomandăm

Cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe din ţară. Circulaţie îngreunată pe A2

FOTO Prima zăpadă din această iarnă la Focşani
 

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite