Cosmin Contra, despre meciul de sâmbătă al Petrolului: „Vaslui este favorită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bokila şi Cosmin Contra. FOTO: fcpetrolul.ro
Bokila şi Cosmin Contra. FOTO: fcpetrolul.ro

“Lupii” se pregătesc pentru ultima apariţie de pe teren propriu din 2012, meciul de sâmbătă, cu FC Vaslui, o confruntare extrem de interesantă şi, în acelaşi timp, foarte importantă pentru partea superioară a clasamentului.

Faţă în faţă se vor afla ocupantele locurilor trei (FC Vaslui) şi cinci (FC Petrolul), distanţa dintre cele două echipe fiind de patru puncte în ierarhia la zi a Ligii I. Partida se va desfăşura pe “Ilie Oană”, de la ora 18.00.

Antrenorul Cosmin Contra a prefaţat într-o conferinţă de presă întâlnirea de sâmbătă, fiind conştient de dificultatea acesteia dar, totodată, şi încrezător în şansele echipei pe care o pregăteşte.

“Vom întâlni unul dintre cei mai puternici adversari din ţară. FC Vaslui este o echipă cu pretenţii, unde s-a investit foarte mult, o grupare care s-a luptat mereu, în ultimii ani, pentru titlul de campioană, şi care a participat constant în cupele europene”, a declarat Contra.

Se poate spune că FC Vaslui este favorită, pentru că se află în faţa noastră în clasament şi are o mai mare experienţă în astfel de meciuri. Asta nu înseamnă, însă, că nu vom avea şansa noastră să câştigăm acest meci. Venim după două partide foarte bune, suntem încrezători că vom fi recuperaţi din punct de vedere fizic şi mental şi că ne vom putea, astfel, continua seria bună. Sper ca băieţii să conştientizeze faptul că ne aşteaptă un meci foarte dificil şi îmi doresc să văd la ei aceeaşi atitudine pe care au avut-o în ultimele două confruntări”, a adăugat tehnicianul “galben-albaştrilor”.

“Domnul Viorel Hizo este un antrenor cu mare experienţă, care aşează bine echipa în teren. Vasluiul are un grup puternic, dar şi individualităţi care pot face diferenţa, precum Sânmărtean, Marius Niculae, Antal, Varga sau Stanciu”, a continuat Cosmin Contra.

Fără Laurenţiu Marinescu, dar cu Geraldo Alves şi Hamza Younes

Petroliştii nu se pot baza, în confruntarea de sâmbătă, pe serviciile “căpitanului” Laurenţiu Marinescu, suspendat după ce, în jocul de la Piatra Neamţ, a văzut cel de-al patrulea cartonaş galben stagional.

În schimb, revin în lot Hamza Younes şi Geraldo Alves, refăcuţi după o perioadă de inactivitate cauzată de accidentări.

“Ambii sunt 100% refăcuţi din punct de vedere medical şi s-au antrenat foarte bine toată săptămâna. Sunt jucători foarte experimentaţi şi, chiar dacă nu au jucat în ultima perioadă, sunt sigur că, dacă va fi nevoie, ne vor ajuta în acest final de sezon”, a adăugat antrenorul ploieştenilor. “90% formaţia de start va fi cam aceeaşi care a jucat şi în ultimele două meciuri. Nu e indicat să schimbi prea multe atunci când lucrurile funcţionează, iar echipa a jucat bine, a avut atitudine şi a obţinut două victorii consecutive”, a conchis Cosmin Contra.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite