Cai pur sânge arab şi englez se întrec pe Hipodromul Ploieşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Este a doua oară în acest an când familia Al Nahyan care conduce Emiratele Arabe sponsorizează curse de cai la Hipodromului Ploieşti - în iulie a fost Mansour bin Zayed Al Nahyan, viceprim-ministrul ţării şi patron al echipei Manchester City, duminică va fi şeicul Sultan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, reprezentantul preşedintelui.

 Amândoi sunt preocupaţi exclusiv de cursele pentru caii pur sânge arab, pe care familia regală le sponsorizează peste tot în lume. Rasa de cai originară din Orientul Apropiat este, cert, simbol identitar arab.

Programul de duminică începe la ora 10:00 şi cuprinde Premiul de încercare (ultima cursă de trap semiclasică înainte de marele derby de trap al României), Heritage Cup, cursa de galop pentru rasa cu origini arabe, precum şi o cursă de galop dedicată cailor pur sânge englez. Programul mai cuprinde şi o parte inedită, o cursă de ponei pentru cei mai mici spectatori.

advert

O premieră pentru istoria Hipodromului Ploieşti o reprezintă licitaţia de la sfârşit, Romanian Horse Sales, care adună peste 40 de cai din mai multe ţări. Licitaţia - care se va desfăşura atât live, cât şi online – este „all breeds, all ages” (cu mai multe rase şi vârste).

Programul fiind destul de aglomerat, organizatorii s-au gândit deja la amenajarea unei zone de mâncare stradală cu delicatese şi deserturi.

Participanţii vor trebui să scoată din buzunar suma modică de 5 lei de persoană, mai puţin copiii sub 7 ani, care au acces gratuit.  

Cei 3000 de participanţi din iulie îl fac pe managerul hipodromului Lucian Radulescu să spere că va atrage „câteva mii de ploieşteni duminică. Aşa ceva e păcat să nu vezi”. Oricum, e cert că pentru ploieşteni e flatant să deţină singurul hipodrom din România, repus în drepturi în 2016, după o renovare de 15 milioane de euro. Primăria, prin vocea viceprimarului Cristian Ganea, „face toate eforturile pentru ca hipodromul să intre în circuitul internaţional şi să devină punctul de atracţie al oraşului. Pentru că atunci  când ai un asemenea complex trebuie să te preocupi să ai permanent evenimente la cel mai înalt nivel, iar aceste evenimente să fie pe gustul ploieştenilor. Oamenii iubesc caii şi se simt bine când vin la hipodrom.” Cine din România în afara ploieştenilor mai are privilegiul să vadă într-o singură zi curse cu cai pur sânge arab şi englez?

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite