Bărbatul acuzat că şi-a violat fiicele minore nu recunoaşte fapta. Mama fetelor ar putea fi acuzată de complicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Iana este un bărbat din Prahova arestat, joi, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, sub acuzaţiile de viol în formă continuată. Bărbatul este acuzat că şi-a violat fiicele, una în vârstă de 9 ani, iar cea de-a doua, de 6 ani.

Surse judiciare au precizat că mama celor două fete ar putea fi acuzată de complicitate la abuzul la care au fost supuse copilele.

Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (DGASPC) au precizat că cele două victime minore nu au fost lăsate în grija mamei, după arestarea soţului său, pentru că există suspiciuni legate de atitudinea femeii cu privire la abuzurile sexuale la care au fost supuse fetiţele.

Audiată fiind în calitate de martor în cauză, mama fetelor a declarat că nu a ştiut absolut nimic despre ceea ce se petrecea între soţul ei şi copii. Conform procurorilor, fetele au fost agresate sexual de tatăl lor începând din anul 2016, chiar în apartamentul din Ploieşti unde locuiau împreună cu părinţii.

image

Corina Nicola, purtător de cuvânt DGASPC Prahova   FOTO Diana Frîncu

“Cazul a intrat în atenţia instituţiei noastre, în urma unei sesizări cu privire la un presupus abuz sexual asupra celor două fetiţe. În urma informaţiilor primite au fost sesizate organele de poliţie şi s-a demarat procedura de intervenţie în regim de urgenţă. În prezent, copiii au fost scoşi din mediuo abuziv şi se fac investigaţiile necesare în vederea identificării celei mai potrivite soluţii pentru protejarea acestora. Victimele au nevoie de consiliere psihologică, vor fi incluse într-un program de acest gen ca să se încerce atenuarea traumelor care sunt profunde şi de durată”, a declarat Corina Nicola, purtător de cuvânt al DGASPC Prahova.

Aceasta a precizat că fetiţele nu au fost lăsate în grija mamei, deşi aceasta nu a fost reţinută de anchetatori, în cauză având doar calitate de martor, ci au fost încredinţate unei rude apropiate până la lămurirea situaţiei. Nicola a adăugat că urmează o evaluare a situaţiei familiale pentru a se stabili în ce condiţii s-au produs evenimentele şi dacă fetele se pot întoarce la mamă.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru ziarul “Adevărul” că ar fi fost identificată o situaţie de pericol, având în vedere că mama nu s-a implicat în rezolvarea situaţiei, deşi copilele au fost abuzate sexual în mod repetat, timp de un an de zile. Mai mult, anchetatorii spun că Sorin Iana, tatăl acuzat, mergea într-o cameră din apartament unde locuia împreună cu soţia sa, fie cu una dintre fiice, fie cu amândouă odată şi închia uşa tocmai pentru a nu fi prins asupra faptului.

DGASPC a primit, în seara de 2 august, o sesizare telefonică în legătură cu situaţia fetelor, cea care a alertat autorităţile fiind o rudă apropiată. Nu există, la această oră, date cu privire la modalitatea prin care ruda respectivă a aflat ce se petrece în apartamentul familiei Iana, cert este că, imediat după apelul telefonic, autorităţile s-au deplasat la adresa indicată şi au demarat ancheta.

Aceleaşi surse au declarat că bărbatul nu şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, însă explicaţiile bărbatului sunt contrazise chiar de către fetiţe, care au fost audiate în prezenţa unui psiholog şi a unui reprezentant al DGASPC Prahova, povestind prin ceea ce au trecut. În plus, în urma examinării, medicul legist a confirmat că fata cea mare, în vârstă de 9 ani, prezintă o deflorare veche, iar cea mică, în vârstă de 6 ani, prezintă de asemenea urme recente ale unei penetrări sexuale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite