Astra Ploieşti s-a întărit cu patru brazilieni. Vezi AICI noile achiziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laionel, Ricardo, Pătraşcu, William, Spadacio şi Rui Miguel sunt noile achiziţii ale Astrei
Laionel, Ricardo, Pătraşcu, William, Spadacio şi Rui Miguel sunt noile achiziţii ale Astrei

Oficialii clubului ploieştean de fotbal Astra au prezentat, vineri, cei şase fotbalişti transferaţi în această iarnă: patru brazilieni, un portughez şi un român, cu toţii aduşi gratis. La conferinţa de presă a luat parte şi Vasile Avram, noul secretar general al grupării

Astra a prezentat, vineri, noile achiziţii, gazdele conferinţei de presă organizate la stadionul din vestul Ploieştiului fiind directorul general al clubului, Mario Branco, antrenorul principal, Antonio Conceicao, şi noul secretar general, Vasile Avram, nimeni altul decât fostul şef al arbitrilor. După ce-au renunţat la mai mulţi fotbalişti în această iarnă, printre care Strătilă, Miranda şi Matei, Astra atacă returul cu şase fotbalişti noi, dintre care patru brazilieni.

Spadacio, la prezentarea oficială la Astra

Juliano Spadacio, prezentat de Mario Branco

Juliano Spadacio (16 noiembrie 1980) este jucătorul în care se pun cele mai mari speranţe pentru următoarea perioadă. De altfel, brazilianul care a jucat aproape 100 de meciuri la Rapid înainte de a pleca în Grecia este şi singurul care a semnat pe un an şi jumătate, restul primind contracte până în această vară. „Mi-am propus să fac o treabă bună aici, să fac tot ce pot pentru Astra, să joc pentru echipă şi vom vedea la final ce individualităţi se remarcă. Mă bucur să revin în România. În doresc să prindem un loc de UEFA, să terminăm pe 5. Contra Rapidului nu voi juca mai ambiţios, n-am ceva de demonstrat“, a declarat Spadacio, care a jonglat elegant cu o rugăminte venită din partea jurnaliştilor de a face o comparaţie între fostul şef de la Rapid, George Copos, şi patronul Astrei, Ioan Niculae.

CITIŢI ŞI: Reuniune de familie la Astra

Laionel (27 aprilie 1987) este venit sub formă de împrumut din Portugalia, unde a trecut pe la Academica, Boavista, Vitoria Setubal şi, în cele din urmă, Gil Vicente. Este un atacant care poate juca la fel de uşor şi ca extremă, iar în campionatul lusitan s-a afirmat prin şuturile de la distanţă, apogeul carierei sale fiind un gol de senzaţie în poarta Benficăi. Cel puţin până acum.

Ricardo dos Santos do Nascimento (7 februarie 1987) este un puternic fundaş brazilian, de 1,91 m, care poate evolua în centrul apărării sau pe banda stângă. El este adus sub formă de împrumut, din Portugalia.

Laionel, încadrat de Vasile Avram şi Mario Branco, la prezentarea oficială

Laionel, încadrat de Vasile Avram şi Mario Branco la prezentarea oficială

Rui Miguel (15 noiembrie 1983) este un mijlocaş central în care oficialii Astrei îşi pun mari speranţe. Portughezul vine tot din postură de fotbalist liber de contract, după ce ultima oară a evoluat la FK Krasnodar, în prima ligă a Rusiei, unde n-a prins, însă, prea multe meciuri. „Am fost foarte bine primit aici, în Rusia nu a fost aşa bine. Nu m-am înţeles cu antrenorul de la Krasnodar. A fost important că aici este un antrenor portughez, dar cel mai mult m-am bucurat că am fost dorit de conducerea clubului“, a povestit lusitanul.

William Arthur Conceicao dos Santos (27 iulie 1982) a fost descris drept atacantul pe care Astra îl caută de foarte multă vreme. Brazilianul de 1,85 a mai trecut pe la Pacos de Ferreira, Guimaraes şi Setubal, în Portugalia, înainte de a se transfera în campionatul Rusiei, la Anji, unde n-a reuşit să facă faţă concurenţei pe post.

Bogdan Pătraşcu (7 mai 1979) este singurul român adus la Astra şi cel mai experimentat din lista de achiziţii din această iarnă. El a semnat cu Astra zilele trecute, ratând stagiul de pregătire din Antalya. „Avantajul meu este că, fiind român, spre deosbire de ceilalţi, eu sunt deja acomodat la campionatul intern. Nu e un pas înapoi transferul de la Dinamo la Astra. Am venit la o echipă ambiţioasă, care îşi propune să facă performanţă. Am venit mai târziu, dar sper să mă integrez repede“, a declarat mijlocaşul central trecut pe la Sportul, Dinamo, Litex, Piacenza, Chievo şi Padova.

„Am încercat să aducem şi jucători români, dar a fost mult mai greu. Este o piaţă foarte scumpă. Ricardo şi Laionel sunt împrumutaţi, restul au venit liberi de contract. În afară de Spadacio, toţi au contracte pe jumătate de an, să vedem cum se acomodează, cu posibilitatea de prelungire“, a declarat Branco, directorul general de la Astra.

„Pentru mine este o provocare. Mi-a plăcut toată viaţa să muncesc, am să fac tot ce-mi stă în putinţă ca echipa să aibă rezultate. Indiferent ce aş spune eu, lumea este liberă să mă privească fiecare cum consideră. Eu sunt nevinovat, reţinerea mea de către DNA a fost bazată pe indicii şi presupuneri. Sper ca Astra să fie arbitrată aşa cum i-am învăţat eu, să fie echidistanţi şi să aplice regulile jocului în conformitate cu recomandările FIFA şi UEFA“, a declarat Vasile Avram, fostul şef al arbitrajului românesc.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite