Asesoft înfruntă Timișoara în finala playoff-ului la baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Asesoft se află în faţa unei bătălii pe care a aşteptat-o şi la care a aspirat de aproape un an. Pentru ploieşteni, finala cu BC Timişoara reprezintă ultima piesă a unui puzzle în care Burlacu şi colegii săi au investit toată priceperea şi speranţa, pentru a-l duce la bun sfârşit.

În actuala stagiune, CSU Asesoft a fost echipa romantică a Diviziei A. Practic, a fost formaţia care a continuat să creadă fără întrerupere în visul său, indiferent de locul ocupat în clasament, de obstacolele apărute pe parcurs sau de deciziile venite din exterior. De partea cealaltă, BC Timişoara a afişat o siguranţă debordantă în prima jumătate a sezonului, o lipsă de reacţie în finala Cupei şi destule probleme de comunicare în retur.

Bănăţenii s-au corijat la timp, după ce au trecut prin momente grele, în sferturi, în compania lui CSM Bucureşti. Elevii lui Bandjarevic au învăţat din propriile greşeli, nu şi-au mai subestimat adversarii şi, în penultimul act, nu i-au lăsat nicio şansă campioanei U Mobitelco, de care au trecut cu 3-0. O contribuţie decisivă la calificarea „violeţilor" în marea finală a avut-o sârbul Robert Sarovic, un baschetbalist care stat 3 luni departe de parchet, din cauza unei accidentări.

„BC Timişoara este o echipă compactă, cu soluţii pe fiecare post, care dispune de o bancă solidă şi de un antrenor cu experienţă", aşa a caracterizat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al Asesoftului, adversara din finală.

Totuşi, trupa lui Predrag Bandjarevic are şi unele puncte slabe, care pot fi destul de uşor speculate. Ivan Siriscevic se află într-o evidentă scădere de formă, croatul întâmpinând destule probleme în faţa lui Hargrove, la ultimele două confuntări directe. Oboseala şi-a spus cuvântul şi în cazul americanului Dominique Archie, asta în vreme ce, sub panouri, Păltinişanu şi Spralja au fost scoşi din ritm tocmai de revenirea spectaculoasă a lui Sarovic.

Fanii ploieşteni vin cu maşinile

Aproximativ 20 de suporteri ai Asesoftului îşi vor încuraja favoriţii din tribuna Sălii „Constantin Jude", la ambele jocuri. Aceştia au ales să facă deplasarea în Banat cu maşinile personale şi s-au arătat încrezători în şansele echipei lui Vladimir Arnautovic. Galeria „Blue Generation" promite o coregrafie specială săptămâna viitoare, la Brazi, cu prilejul partidelor 3 şi 4.

meci 1, astăzi, ora 20:00 (Digi Sport)
meci 2, joi, ora 20:00 (Digi Sport)

csu asesoft.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite