30 de centimetri de strat proaspăt de zăpadă naturală pe pârtiile de pe Valea Prahovei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile de pe Valea Prahovei, pregătite pentru schiori FOTO Andrei Pintenaru
Pârtiile de pe Valea Prahovei, pregătite pentru schiori FOTO Andrei Pintenaru

30 de centimetri de zăpadă naturală proaspăt aşternută pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahova după ninsoarea din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Este vestea pe care o aşteptau toţi pasionaţii de sporturi de iarnă. Din păcate, viscolul continuă să creeze probleme în zonele de mare altitudine de la Sinaia, motiv pentru care instalaţiile pe cablu de la Cota 1400 la Cota 2000 nu pot funcţiona.

Aproximativ 6 km de pârtii s-au deschis deja la Sinaia din această săptămână dintr-un total de aproxiativ 27 km. Este vorba despre pârtii din golul alpin, stratul de zăpadă variază între 30 şi 70 cm, în funcţie de altitudine, spun salvatorii montani.

   

Aceştia transmit totodată şi o atenţionare pentru turişti, să fie atenţi la prognozele meteo, să le consulte înainte de a porni la drum.

Toate traseele de schi de la 2000 spre 1400 şi spre oraş, pe versantul estic al Munţilor Bucegi sunt închise, unde nu este un strat de zăpadă consistent.

La Buşteni şi la Azuga pârtiile de Sanie, respectiv începători sunt deschise. A nins şi aici destul de mult, astfel că stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri.

Administratorii domeniului schiabil de la Azugă folosesc în paralel şi tunurile de zăpadă pentru ca pârtiile să fie pregătite pentru turiştii aşteptaţi la munte în vacanţa de Crăciun.

VIDEO Andrei Pintenaru

Nordul judeţului Prahova se află sub avertizare de cod galben de vreme severă. Va nige viscolit, iar temperaturile vor ajunge la -10 grade Celsius.

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi o alertă cod galben de vreme severă, pentru 13 judeţe din ţară în următoarele ore.

Va ninge abundent în zonele montane, iar la altitudini mai mari de 1800 de metri se va depune un strat consistent de zăpad, iar vântul va sufla cu putere.  Rafalele vor depăşi pe alocuri 100 de km/h.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite