VIDEO Ce păţeşte poliţistul agresiv cu şoferul care i-a cerut să nu-i atingă documentele. Reacţia Poliţiei Argeş

0
0
Poliţistul l-a ameninţat pe şofer că îi dă cu spray paralizant ca să iasă din maşină
Poliţistul l-a ameninţat pe şofer că îi dă cu spray paralizant ca să iasă din maşină

Poliţia Argeş a deschis o anchetă după apariţia articolului din „Adevărul“ privind cazul unui poliţist din Câmpulung Muscel care s-a purtat agresiv cu un şofer ce i-a cerut să nu-i atingă actele, spunându-i: „Te scot cu forţa dacă nu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur... îţi iau şi talonul pentru că aşa vreau eu“.

După cum ne-au declarat reprezentanţii Biroului de presă al Poliţiei Argeş,  „Au fost dispuse verificări cu privire la modul de acţiune al poliţistului, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii interacţionează cu cetăţenii fără atingerea documentelor de către cadrele de poliţie, decât în cazul necesităţii efectuării de verificări suplimentare.

Personalul abilitat să verifice documentele poate solicita conducătorului auto să i le prezinte, arătându-le la geamul lateral al portierei sau parbriz, acesta având dreptul să le fotografieze.

În cazul în care este necesară semnarea unui document, se solicită persoanei în cauză să folosească un pix propriu, iar în cazul în care acesta nu are asupra sa, i se va pune la dispoziţie un instrument de scris, care în prealabil, a fost dezinfectat, iar după utilizare va fi dezinfectat sau aruncat.

Având în vedere contextul actual, privind măsurile de limitare a răspândirii virusului gripal COVID-19, poliţiştii argeşeni au fost instruiţi cu privire la modul de efectuare a verificărilor, şi au fost luate măsuri pentru echiparea cu mijloace de protecţie personală, constând în mănuşi, măşti şi viziere”.

Declaraţiile reprezentanţilor Poliţiei Argeş confirmă indirect faptul că poliţistul din Câmpulung Muscel s-a purtat abuziv cu şoferul pe care l-a oprit în trafic în comuna argeşeană Valea Mare-Pravăţ.

Mihnea Ciolan era în maşină cu prietena sa, iar în momentul în care a fost oprit de poliţist i-a spus acestuia că mersese la bunica lui şi mergea să cumpere nişte cartofi. Asta scria, de altfel, şi în declaraţia pe care tânărul o avea completată pe telefon. Şoferul a ripostat în momentul în care poliţiştul i-a luat telefonul. "Chiar dacă aveţi mănuşi, aţi atins şi alte lucruri... Dacă iau coronavirusul?", a întrebat Mihnea Ciolan. "Asta e, nu mai fii aşa tupeist", a fost replica poliţistului. Cu haina deschisă, fără mască de protecţie şi cu căşti în urechi, poliţistul a continuat să-i ceară tânărului toate actele la control. Deoarece şoferul i-a prezentat toate actele doar prin geam, dar a refuzat să i le şi înmâneze organului de control au apărut şi ameninţările.

"Te scot cu forţa dacă nu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur... îţi iau şi talonul pentru că aşa vreau eu", l-a ameninţat poliţistul pe şofer.

Într-un final, poliţistul l-a invitat la secţie. Când a ieşit, tânărul a postat pe pagina sa de Facebook discuţia pe care a avut-o cu poliţistul şi precizând că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei.

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite