Vicele promite 2000 de locuri de parcare până la sfârșitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile locuri de parcare mai rezolvă câte ceva din tensiunile apărute  între  vecinii de bloc, însă marea bătălie pentru parcări abia acum începe.


În programul pe luna mai al Administrației Domeniului Public Pitești  au fost prevăzute o serie de lucrări de lărgiri și balastări de străzi. Este vorba de Aleea Parcului, Codrii Cosminului,  Dacia, Aleea Constructorilor , Exercițiu , Bibescu Vodă  și Tineretului   la care se adaugă lucrări similare în cartierele Găvana și Trivale. Multe dintre ele au permis și amenajarea câtorva noi locuri de parcare.

 Pe lângă acestea, în planul  ADP-ului  au fost incluse și lucrări  separate de amenajări, extinderi sau reparații  de parcări la  bl. P10 și P13 din Eremia Grigorescu, la  bl. 27A din Prundu, la  Bl A10 din Găvana , la B26 și B5 din Prundu, B19 din Banat, PS2, PS6, PS7 și PS8 din Teilor și la bl.L15 Pictor Nicolae Grigorescu. O parte dintre aceste lucrări au demarat  în aprilie însă au ca termen de finalitate sfârșitul lui mai.

“Numai în  apropierea Școlii generale nr. 11 avem în jur de 400 de astfel de spații rezultate în urma supralărgirii. Noi locuri de parcare au fost create și la Liceul nr 5 unde  chiar existau probleme din acest punct de vedere iar acum se lucrează de zor la  amenajarea unor astfel de  locuri în apropierea bazei  sportive Arpechim, lângă Blocul B5B. Putem spune că luna aceasta vom finaliza  2000 de locuri de parcare.”, promite viceprimarul Piteștiului, Cornel Ionică, punând  la socoteală și   spațiile de parcare nou create  în apriopierea Pieței Prundu și  cele de pe Calea  Craiovei.
 
Problema parcărilor, departe de a fi soluționată

 Noile locuri de parcare mai rezolvă câte ceva din tensiunile apărute  între  locatari,  însă marea bătălie pentru parcări abia acum începe.
 “Avem mii de solicitări de închiriere a locurilor de parcare  de la scara blocurilor. Sperăm ca-n august - septembrie să dăm drumul la această acțiune care se va prelungi până anul viitor. Joia viitoare vom merge  din nou Brașov, orașul de unde am preluat modelul pe care-l vom aplica la Pitești, pentru continuarea documentării în acest sens.”, explică edilul.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite