UPDATE: Focar de Hepatita A într-o comunitate de romi din Argeş. Şapte copii au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Mai mulţi copii din comuna argeşeană Stoeneşti au fost depistaţi cu virusul hepatic A şi diagnosticaţi cu boala mâinilor murdare, cum este cunoscută în limbaj popular Hepatita A.

UPDATE: Încă un caz de infectare cu virusul responsabil de apariţia bolii a fost confirmat la Stoeneşti. Până acum este vorba de şapte copii diagnosticaţi cu hepatita A. 

 "A mai existat un focar, într-un alt cătun, în Bădeni. Acesta este închis de săptămâna trecută. Nu are legătură  cu cel de la Stoeneşti, unde, până acum, sunt şapte cazuri", a declarat, pentru "Adevărul", Sorina Honţarul, director DSP Argeş.

Ştirea iniţíală:

Toţi cei şase copii sunt internaţi, dar nu este exclus ca virusul să se confirme şi la alte persoane din comunitate.

DSP Argeş face un apel cu privire la respectarea normelor elementare de igienă.

Hepatita A este o boală contagioasă cauzată de infecţia  cu virusul hepatitic A. Virusul hepatitic A  este unul dintre cele 5 tipuri  identificate care determină apariţia hepatitelor virale, pe lângă B, C, D şi E.

Boala apare frecvent sub formă de epidemii. Virusul hepatitic A se găseşte în materiile fecale ale persoanelor infectate şi se transmite prin contact cu alimentele şi apă contaminate, când  igiena este precară.  Inffecţia se transmite la circa o săptămână de la expunere, chiar dacă boala este asimptomatică, aşa cum se întâmplă în multe cazuri.

Când trebuie să mergi la spital

Simptomele  bolii constau în greaţă şi vărsături, urină închisă la culoare, durere abdominală.  piele sau ochi gălbui.

Prevenirea bolii se face printr-o igienă personală strictă, încalzirea alimentelor şi a apei la peste 85 grade Celsius, pentru  distrugerea virusului, şi spălarea foare bine a fructelor şi legumelor consumate crude.

De asemenea, trebuie precizat că infectarea poate fi prevenită prin vaccinare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite