Un român va concura în Formula 2 şi va debuta pe celebrul circuit de la Monte Carlo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul pilot de Formula 1 Adrian Campos şi pilotul român Robert Vişoiu FOTO: camposracing.com
Fostul pilot de Formula 1 Adrian Campos şi pilotul român Robert Vişoiu FOTO: camposracing.com

După un an de pauză competiţională, pilotul român Robert Vişoiu (21 de ani) a ajuns la un acord cu echipa Campos Racing şi va concura în campionatul de Formula 2, considerat antecamera Formulei 1. Robert va debuta în Formula 2 chiar în acest week-end (26-27 mai), pe celebrul circuit de la Monte Carlo.

Vişoiu îl va înlocui la echipa Campos Racing pe fostul pilot de Formula 1, Roberto Merhi.”Sunt foarte fericit că am şansa să mă alătur echipei Campos Racing pentru restul sezonului 2017! Mi-a fost dor enorm de competiţie. Trebuie să îi mulţumesc lui Adrian Campos pentru încrederea şi sprijinul său şi cred că vom avea rezultate foarte bune împreună”, a declarat Robert Vişoiu.

Adrian Campos, patronul echipei lui Robert Vişoiu, este un fost pilot de Formula 1, iar între 2010 şi 2012 a condus o echipă ce a concurat în Marele Circ.

Născut la Piteşti în 1996, Robert Vişoiu este considerat un mare talent al automobilismului juvenil. În 2013, Robert Vişoiu a câştigat cursa de GP3 de la Hungaroring, unul dintre cele mai cunoscute circuite din lume. După trei ani petrecuţi în GP3, Robert Vişoiu a concurat în 2015 în GP2, iar anul trecut a făcut o pauză competiţională din motive personale.

Pe când avea numai 15 ani, el a ocupat locul patru în Campionatul European de Formula Abarth din 2011, câştigând două curse la Misano-Adriatico şi Barcelona, precum şi un loc doi pe celebrul circuit de la Monza.

Prima performanţă deosebită a lui Robert a fost în 2008 la karting, când a obţinut locul 4 în categoria KF3 din Campionatul Sud-Est European. Un an mai târziu, la aceeaşi categorie, Robert Vişoiu ieşea vicecampion. Robert a obţinut şi în 2011 performanţe excelente la karting, ocupând locul al doilea la WSK World Series clasa KF3 (categoria de vârstă 13-14 ani) şi la WSK Master Series, tot la clasa KF3.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite