Tupeu cras. Zeci de proprietari de apartamente au cerut ilegal şi locuinţe sociale la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Bloc de locuinţe sociale FOTO D.G.
FOTO Bloc de locuinţe sociale FOTO D.G.

Dintre cele peste 150 de cereri de locuinţe sociale analizate de Primăria PIteşti la începutul lunii iulie, aproape jumătate au fost respinse din două motive principale: fie solicitanţii aveau taxele şi impozitele neplătite, fie deţineau deja apartamente.

Angajaţii Primăriei Piteşti au analizat fiecare dosar cu atenţie, au făcut verificări în bazele de date şi au descoperit că nu mai puţin de 20 de solicitanţi de locuinţe sociale deţineau deja locuinţe. „Adevărul” a vorbit despre acest fenomen cu reprezentanţii Primăriei Piteşti.

Pentru acordarea locuinţelor sociale se face o anchetă socială de către Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piteşti, în urma căreia se întocmeşte un punctaj.

Cele mai multe cereri au fost respinse pentru că solicitanţii erau proprietari de locuinţe, nu aveau domiciliul în Piteşti ori aveau obligaţii fiscale către bugetul local. Oamenii nu sunt atenţi la criterii, se automotivează ca au situaţii dificile în raport cu alţii, speră să greşească Primăria sau pur şi simplu nu au educatie. Nu este normal şi nici legal ca cineva care deja deţine o locuinţă să ceară o locuinţă socială”, au precizat pentru ”Adevărul” reprezentanţii Primăriei Piteşti.
La ora actuală, în Piteşti sunt 419 locuinţe sociale.

Acum doi ani, în august 2020, un cămin din Piteşti a fost transformat cu fonduri europene în clădire de locuinţe sociale. Valoarea totală a investiţiei a fost de 6.075.959,86 lei inclusiv TVA.

În cadrul investiţiei au fost realizate 48 de garsoniere şi 8 apartamente de două camere, folosindu-se integral parterul şi cele 3 etaje existente. Au fost adăugate balcoane pe structură de metal ancorată de structura existentă, fiind astfel extins spaţiul de locuit, şi a fost reabilitat acoperişul.

Beneficiarii locuinţelor sociale din fostul cămin au fost persoane cu situaţie socială şi locativă dificilă, care sunt incluse în lista de prioritate, aprobată de către Consiliul Local al municipiului Piteşti. 

Vă mai recomandăm şi:

Nesimţire fără limite. Doi chiriaşi dintr-un bloc social din Piteşti, surprinşi când aruncau sticle de bere şi gunoaie de la etaj 

Locuinţe sociale cu bani europeni, pentru victimele violenţei în familie. „Ceva ce sper să nu folosim vreodată”

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite