Ţiţei împrăştiat pe 5 kilometri din râul Cotmeana, în urma unei avarii produse azi-noapte. Este a doua poluare înregistrată în zonă în decurs de 4 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiţeiul
scurs pe maluri şi în albia râului Cotmeana a afectat cursul de apă pe o
lungime de 5 km
Ţiţeiul scurs pe maluri şi în albia râului Cotmeana a afectat cursul de apă pe o lungime de 5 km

Nici nu terminaseră reprezentanţii OMV Petrom ecologizarea dispusă în urma poluării din data de 22 februarie, că în cursul nopţii de 24 spre 25 februarie a apărut o nouă poluare pe râul Cotmeana, la conducta de transport ţiţei Cocu –  Poiana Lacului.


La ora 02.30 dispeceratul de gospodărire a apelor al Administraţie Bazinale de Apă  Argeş -Vedea a fost informat telefonic de către reprezentanţii OMV Petrom SA, despre producerea unei alte avarii pe conducta de transport ţiţei Parc 10 Cocu – MTT Poiana Lacului. Ţiţeiul scurs pe maluri şi în albia râului Cotmeana a afectat cursul de apă pe o lungime de 5 km. Reprezentanţii OMV Petrom desfăşurau, în această zonă, acţiuni de ecologizare în urma poluării din data de 22 februarie.

OMV a cerut ajutor unei firmei specializate în acţiuni de depoluare

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a dispus reprezentanţilor OMV Petrom intervenţia de urgenţă pentru repararea conductei şi limitarea efectelor prin montarea de baraje absorbante, acţionarea cu materiale de tip spill sorb, vidanje, etc. Reprezentanţii societăţii petroliere au solicitat serviciile unei firmei specializate în acţiuni de depoluare.

Inspectorii din cadrul ABA Argeş- Vedea monitorizează la faţa locului acţiunile de intervenţie pentru stoparea poluării. Pe cursul râului Cotmeana există încă cinci baraje în dreptul şcolii Săpata – unde a fost oprită prima poluare. 

La nivelul Sistemului Hidrotehnic Independent Olt, al ABA Argeş-Vedea sunt pregătite de intervenţie două echipe cu materiale de combatere a poluărilor accidentale (baraje absorbante, perne / lavete absorbante, materiale de tip spill sorb). 

Având în vedere accidentul produs, primăriile Cocu, Poiana Lacului, Săpata, Lunca Corbului au obligativitatea monitorizării fenomenului pe raza localităţilor şi a informării populaţiei asupra interzicerii folosirii apei din râul Cotmeana până la remedierea situaţiei. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite