Țepeș le-a dat fiori reci argeșenilor care au urcat la Poenari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile de sărbătoare la Poenari. Mii de turișri s-au tot perindat prin  comuna Arefu dar, din cauza spațiului limitat, numai câteva sute au putut urca, în prima seară a festivalului, la Cetatea lui Țepeș.

Temerarii care au luat la pas cele peste 1400 de trepte ce urcă spre ruine au fost întâmpinați cu merinde şi apă, ca Vlad Vodă, odionioatră, de către fraţii arefeni. Priveliștea de care oaspeții au avut parte a fost uluitoare: dintre obiectele de tortură folosite de voievod și expuse la intrarea în cetate, n-au lipsit  țepele.
“Nu știu dacă pot spune exact dacă manechinele de plastic sângerânde, trase în țepele lui Vodă, m-au șocat sau doar m-au amuzat teribil. Cert e că m-am simțit în altă lume iar costumele de epocă şi muzică medievală au făcut, acolo sus, o atmosferă de poveste. Ne-am fotografiat cu Țepeș, cu butucul pentru decapitări și cu ghilotina. E drept că ne-au cam trecut fiori reci dar a meritat, mai ales că spectacolul de după fost minunat!”, a mărturisit Mădălina Mihai, turistă.
Ansamblul folcloric „Munţişor” a încântat audienţa cu melodiile populare cântate la solzi de peşte, iar actorul Florin Dumitru le-a oferit oaspeților din cetate un microrecital de senzație. Jocul de flăcări al trupei Starfix și concertul Pontice au încins atmosfera, concomitent cu aprinderea în vale, la poalele cetăţii, a celor şapte focuri în memoria fraților arefeni răsplătiţi de voievod pentru ajutor.
56 de cicliști s-au întrecut la Dracula Bike
Sâmbătă, a fost rândul iubitorilor de sport şi natură să sărbătorească, în cadrul concursului de ciclism montan Dracula Bike. Competiţia, destinată promovării mişcării în aer liber şi frumuseţii cadrului natural al judeţului Argeş, a reunit 56 de ciclişti, de toate vârstele. Startul s-a dat la 3 km de barajul Vidraru, spre Cumpăna, din Valea Călugăriţa Traseul, de dificultate medie a măsurat 18 km de drum forestier și a avut o diferenţă de altitudine de circa 390 metri. Premiile au fost pe măsură: 600 de lei – premiul I, 400 de  lei – premiul II și 200 de lei – premiul III.
Duminică - festin domnesc
Dracula Fest a continuat, ieri, cu Festinul lui Vodă, prilej de sărbătoare a Zilei Comunei Arefu. Gurmanzii s-au desfătat cu mâncăruri specifice zonei (bulzul și țuiculița au făcut deliciul oaspeților)  și au chefuit pe recitalurile ansamblurilor folclorice din Argeș. “Festinul e un prilej de promovare a obiceiurilor, tradiţiilor şi portului popular local. E bine ca lumea să știe că noi, arefenii, avem cu ce ne mândri și știm a ne cinsti oaspeții!” a declarat Gheorghe Stoican, primarul comunei.

Câștigătorii Dracula Bike
La categoria 14 ani, primul care a trecut linia de sosire a fost Andrei Cristian Grigore (masculin) și Andreea Giulia Simion (feminin). La grupa 15- 24 ani – masculin, câștigător a fost Sergiu Paraschiv, iar la fete, pe primul loc a terminat Maria Plumbotă. Cicliștii Ştefan Marcov și Carmen Spirea au câștigat la categoria 24 - 40 de ani iar Nicuşor Plumbotă și Gabriela Sănduloiu au ajuns pe primul loc la categoria peste 40 de ani.






Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite