Sindicaliştii de la automobile Dacia se vor întâlni, joi, la Casa Sindicatelor din Mioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţi Dacia Mioveni                                                     FOTO Arhiva Adevarul
Angajaţi Dacia Mioveni                                                     FOTO Arhiva Adevarul

Negocierile Contractului Colectiv de Muncă între sindicat şi patronatul de la Dacia vor continua după ce, joi, membrii sindicatului se vor întâlni cu liderii lor. Angajaţii sunt conştienţi acum că declanşarea unor proteste ar aduce prejudicii societăţii însă vor ca liderii lor de sindicat să reprezinte corect interesele lor.

Situaţia este destul de tensionată la Uzina de Autoturisme de la Mioveni. Muncitorii sunt convinşi că remuneraţia muncii lor nu este pe măsură şi vor o creştere salarială cu 40% aplicată timp de doi ani atât cât vor să fie şi durata  Contractului Colectiv de Muncă.

Conducerea uzinei a acceptat o creştere de 9%, ceea ce se încadrează în creşterea normală de care au beneficiat muncitorii în fiecare an şi un Contract Colectiv de Muncă negociat pentru un an de zile. „Joi va avea loc Adunarea Generală  a Sindicatului unde vom analiza oferta patronatului de la Dacia.Ce pot să vă spun este că orice creştere salarială se negociază, însă noi nu renunţăm la perioada pentru care este negociat Contractul Colectiv de Muncă. Vrem ca acest contract să fie valabil doi ani, nu un an cum vor cei din conducere“, susţine cu tărie că ar fi dorinţele muncitorilor“, a declarat Nicolae Pavelescu, preşedintele  Sindicatului Automobile Dacia.

De acţiuni de protest organizate de către sindicalişti însă nu poate fi vorba. „Vom vedea ce vor membrii de sindicat şi mai este timp de negocieri“, a spus Ion Iordache, vicepreşedintele sindicatului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite