Şapte turişti au rămas blocaţi, la Nucşoara, după ce puntea unui pârâu a fost luată de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte turişti au rămas blocaţi, în zona Nucşoara, după ce a plouat abundent, iar apa învolburată a smuls puntea care traversa pârâul Valea Rea. Salvamontiştii sunt cei care i-au salvat cu ajutorul unei tiroliane

Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, sunt din Piteşti şi Târgu Jiu. Sâmbătă au mers în zona comunei Nucşoara, pe marginea pârâului Valea Rea, unde şi-au lăsat maşinile parcate. Numai că, ei au traversat pârâul pe o punte, şi-au întins corturile într-o poieniţă, unde de altfel au şi înnoptat.  Duminică dimineaţa, când s-au trezit, nu au mai putut să treacă pe partea cealaltă, unde aveau autoturismele, pentru că, din cauza ploilor abundente debitul apei a crescut, iar puntea a fost smulsă. Iniţial, oamenii au încercat să treacă prin apă, ocazie cu care unul dintre ei s-a lovit la cap şi au abandonat ideea care putea avea final tragic, şi au sunat dupăp ajutor, la Salvamont.

În câteva minute, la locul indicat de turişti, au ajuns mai mulţi salvamontişti de la Nucşoara. Au întins o tiroliană peste pârâu, după care unul dintre salvatori a traversat la grupul rămas izolat. Cu ajutprul frânghiei, tinerii au trecut pe rând pe deasupra apei, unul câte unul, fiind asiguraţi cu un ham în jurul corpului.”Puntea a fost luată de apă şi cei şapte turişti nu au mai putut trece pârâul. Am fost anunţaţi telefonic şi am mers să-i salvăm cu ajutorul tirolianelor. I-am ajutat să treacă peste apă pe frânghie, dar au fost bine asiguraţi, cu hamuri. Unul singur era uşor rănit la cap, i-am îngrijit rana şi au plecat cu toţii spre case.”, a declarat Valentin Berevoi din cadrul Salvamont Argeş. Cei şapte tineri au ajuns în siguranţă la maşini, au spus că nu se vor mai aventura niciodată înainte de a se interesa de starea meteo şi le-au mulţumit salvamontiştilor pentru promptitudine şi profesionalism.                 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite