Primul festival rock din România tradus în limbajul mimico-gestual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 7-9 august, în comuna argeşeană Corbi va avea loc a treia ediţie a Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. A treia ediţie va înregistra şi o premieră: va fi primul festival rock din România tradus în limbajul mimico-gestual.

Lista formaţiilor ce vor concerta la a treia ediţie a Stonebird include numeroase trupe de prim rang ale rock-ului românesc. Vor concerta la Corbi Alternosfera, Bucovina, Cargo, Trooper, C.A.S.H., Riot Monk, Altar şi Hollywood Rose (trupă-tribut Guns’n’Roses din Ungaria). După cum ne-a precizat Mihai Capet, unul dintre organizatorii evenimentului, Festivalul Stonebird va fi tradus în limbajul mimico-gestual. Iar cea care va ”traduce” muzica rock va fi Lavinia Chiţu, prima interpretă autorizată din România în limbajul mimico-gestual.

Lavinia Chiţu are 28 de ani şi s-a născut în Piteşti. Ea se numără printre puţinii interpreţi-traducători de muzică în limbajul semnelor din România. În ultimii ani, Lavinia a devenit cunoscută şi în străinătate, unde a lansat primul videoclip în limbajul mimico-gestual din Turcia.

Lavinia Chiţu, prima interpretă-artistă în limbajul mimico-gestual din România, a adus acum trei ani conceptul de muzică tradusă şi interpretată  în limbajul semnelor pe canalul ei de YouTube, website şi numeroasele colaborări cu casele de producţie Începând din 2019, festivalurile mari dar şi concertele au început să fie accesibile în limbajul semnelor pentru persoanele cu deficienţe de auz din România, datorită lui Amber Galloway, o cunoscută interpretă din America care a venit în România la festivalul Electric Castle. Amber Galloway a avut numeroase concerte cu Eminem, Wiz Khalifa, Snoop Dog, Pink, Lady Gaga, Shakira, Jennifer Lopez şi alţii.

Acces gratuit pentru copiii până în 12 ani şi persoanele cu dizabilităţi

Şi cum este cel mai mare festival rock organizat într-o zonă rurală, organizatorii s-au gândit la toate nevoile participanţilor: zonă de camping special amenajată sau camere pregătite de localnici, jocuri pentru copii şi bucate tradiţionale, 100% naturale. Cei care vor să îşi testeze îndemânarea fizică sau să se relaxeze după o noapte plină de dans şi muzică, o vor putea face prin multe activităţi desfăşurate în aer liber.

Abonamentele pot fi achiziţionate de pe platforma ambilet.ro. Pentru cei care cumpără abonamente la Stonebird până pe 31 martie, preţul este de 129 lei. Între 1 aprilie şi 6 august, preţul abonamentelor va fi de 149 lei. Cei care vor dori să cumpere abonament direct de la festival, între 7 şi 9 august, vor plăti 160 de lei.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite