Primăria care a cheltuit 300.000 lei pe bănci şi coşuri de gunoi. Pe internet, produsele se găsesc la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de un an, în perioada septembrie 2016 - august 2017, Primăria Câmpulung Muscel a cheltuit 290.000 de lei pe bănci stradale şi coşuri de gunoi la preţuri duble faţă de cele practicate de site-urile de profil de pe internet. Autorităţile locale din Câmpulung Muscel au cumpărat în total 140 de bănci şi 150 de coşuri de gunoi.

Mobilierul urban a fost achiziţionat de către Primăria Câmpulung Muscel prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

În septembrie 2016 s-au cheltuit 120.000 de lei pentru achiziţionarea a 80 de bănci stradale, la preţul de 1.500 lei bucata. În aceeaşi lună, Primăria Câmpulung Muscel a cheltuit 20.000 de lei pentru 50 de coşuri de gunoi ce costă 400 lei fiecare.

În august 2017, municipalitatea a mai alocat 80.000 de lei pentru 60 de bănci şi 70.000 de lei pentru 100 de coşuri de gunoi. Altfel spus, preţul unei bănci stradale a fost de 1.333 lei, iar cel al unui coş de gunoi, de 700 lei. Pe site-urile de specialitate de pe internet, preţurile unor bănci stradale şi chiar mai confortabile, sunt cu mult mai mici, ajungând la maximum 900 lei. Iar preţul unui coş de gunoi stradal asemănător este chiar de cinci ori mai mic, ajungând la 150 lei.

image

Liviu Ţâroiu, primarul de la Câmpulung Muscel, a fost foarte laconic în declaraţii: ”Preţul la bănci depinde şi de numărul de stinghii de pe bănci. Toată lumea se pricepe şi la bănci şi la coşuri. A fost o licitaţieSunaţi la directorul de la ADP, el ştie mai multe”.

Am stat de vorbă şi cu Liviu Popescu, directorul ADP Câmpulung Muscel, care spune că băncile şi coşurile de gunoi au fost achiziţionate fără licitaţie. ”A fost o cumpărare directă, prin SEAP, dar avem şi un studiu de piaţă, însemnând oferte de preţ comparative ca şi calitate a băncilor. Pentru că sunt variaţii la preţuri, în funcţie de lemn, de structura metalică, în funcţie de mai multe criterii. Plaja e destul de mare, depinde şi de calitate, şi de numărul de stinghii”, spune Liviu Popescu.

Cazul mobilierului urban exorbitant ca preţ de la Câmpulung Muscel nu este singular. Primarul comunei Archiş, din judeţul Arad, a cumpărat în acest an, fără licitaţie, 760 de coşuri de gunoi, pentru care are de achitat peste 670.000 de lei, de trei ori veniturile comunei în 2017.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite