Prejudiciu de peste 1,26 milioane lei creat statului de un administrator din Piteşti, prin operaţiuni fictive cu agregate minerale, utilaje şi servicii de consultanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Poliţia Română
Foto arhivă Poliţia Română

Un afacerist din Piteşti, administratorul mai multor firme angrenate în evaziune fiscală, a reuşit să fenteze fiscul cu peste 1,26 milioane lei, înregistrând în contabilitate o serie de operaţiuni fictive. Prejudiciul a fost creat cu ajutorul a doi complici.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. 

Este vorba de operaţiuni de evidenţiere în actele contabile şi alte documente a unor cheltuieli fictive.

"Din cercetări, s-a stabilit că în perioada 2010-2011, un bărbat de 64 de ani, din Piteşti, având calitatea de administrator a patru societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de bunuri (agregate minerale şi utilaje industriale) şi servicii de consultanţă de la alte cinci societăţi comerciale (307 acte materiale)", precizează IPJ Argeş

Prejudiciul e uriaş: 1.267.126,56 lei

Evaziunea a fost realizată cu complicitatea unui bărbat de 68 de ani, din Piteşti, şi a unui alt bărbat, de 54 de ani, din municipiul Galaţi.

Prejudiciul stabilit în cauză este de de 1.267.126,56 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. 

Ca să recupereze prejudiciul, oamenii legii au instituit măsura sechestrului asigurator asupra unor  imobile deţinute de cei în cauză (două terenuri şi două clădiri).

"Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de trimitere în judecată", mai precizează IPJ Argeş.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Tânăr accidentat grav şi bolnav de COVID-19, cu aproape zero şanse de supravieţuire, salvat de la moarte

Poliţist lovit intenţionat de o maşină condusă de o tânără de 18 ani, în timp ce încerca să aplaneze un scandal

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite