Piteşti: Dar din dar se face Rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii rromi au primit cadouri de la copiii instituţionalizaţi. Micuţii de la Centrul de Tip Familial Găvana au donat jucării, hăinuţe şi încălţăminte copiilor rromi din comuna Merişani pentru a le face o surpriză.


Gest emoţionant al copiilor de la Centrul de Tip Familial Găvana. Din puţinul lor, copiii au dorit să facă fericiţi şi alţi micuţi şi să le aducă zâmbetul pe buze. Aşa că s-au hotărât să doneze o parte din cadourile lor.

Elevii de la mai multe şcoli şi licee din oraş le-au făcut o surpriză copiilor din centru şi le-au adus în dar hăinuţe şi jucării. Cum unele dintre ele nu erau pe măsura copiilor de aici, micuţii au decis să le doneze altor copii cărora le-ar putea fi utile.


Aşa că, ieri de dimineaţă, împreună cu membrii de la Asociaţia “Sprijin pentru viaţă”, au împachetat cadourile şi au pornit spre comuna Merişani.

30 de copii au primit cadouri

Fapta bună a copiilor nu este singulară şi face parte din campania “Dar din dar se face rai”. Acesta este al patrulea an când Campania se derulează, având ca scop ajutorarea familiilor cu o situaţie materială precară. În 2009 au primit daruri copiii din Stâlpeni, de la fundaţia “Nu uitaţi copiii”, în 2008 cei de la Şcoala din centrul comunei Merişani, iar în 2007 o familie cu 10 copii din Călineşti.


30 de copiii rromi, elevi la şcoala cu clasele I-IV Malu Vânăt, au primit hăinuţe, jucării şi încălţăminte în stare bună, de la cei 30 de micuţi de la Centrul de Tip Familial Găvana.


 “Considerăm că aceste activităţi cu caracter filantropic, au conotaţii benefice, mai ales că şi aceşti copiii ai centrului provin din familii cu o situatie sociala asemanatoare. S-au despărţit mai greu de jucării, dar s-au bucurat foarte mult că au putut să le împartă şi şi-au dat seama că ei nu sunt mai prejos decât alţi copii. Au realizat că există copii mai amărâţi ca ei, care nu au jucăriile de care ei se bucură.”, ne-a declarat părintele Decebal Floroaica, directorul Centrului de Tip Familial Găvana. 


Copiii s-au împrietenit imediat
Părintele a fost impresionat de un copil care a primit în dar un îngeraş care recita rugăciunea Tatăl Nostru şi imediat micuţul a început să o repete.


 “Ne-am împrietenit cu copiii de la centru şi îi mai aşteptăm pe la noi. Eu am primit o păpuşă şi de abia aştept să mă joc cu ea. N-am mai avut o păpuşă până acum, nici alte jucării cu care să mă joc”, a spus cu lacrimi în ochii una din fetiţele de la Merişani care au primit cadouri.
Bucuroşi de daruri, copiii rromi le-au adunat pe toate într-o sală de clasă pentru a se juca toţi.


Copiii de la orfelinat au fost foarte bucuroşi că au putut să-şi împartă jucăriile cu alţi copii şi au legat prietenii cu copiii rromi.


“A fost super frumos, a fost minunat, m-am bucurat că am putut să-i fac fericiţi şi pe alţi copii. Aşa cum noi îi ajutăm, aşa ne dă şi Dumnezeu nouă. Dacă aş mai putea să mai donăm, aş mai duce tot timpul. Ne-am imprietenit şi i-am invitat pe la noi.“, a spus Ana Maria Dinu, de 13 ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite