O nuntă şi o onomastică, sparte în weekend de poliţiştii argeşeni. Cum au curs amenzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto FB Poliţia Română
Foto FB Poliţia Română

Poliţiştii argeşeni au oprit cu amenzi, în weekend, o nuntă organizată în Călineşti.  Administratorul localului, organizatorul şi 49 de nuntaşi au fost sancţionaţi. Oamenii legii au sistat, la fel, şi o petrecere de Florii desfăşurată lângă Piteşti.

Peste 3.700 de persoane au fost verificate de poliţiştii argeşeni în ultimele două zile, în cadrul activităţilor curente de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, printre cei vizaţi au fost şi petrecăreţii prezenţi la două evenimente private, întrerupte cu sancţiuni.

Nunta care nu mai suporta amânare

Sâmbătă, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (nuntă) se afla în desfăşurare într-un local de pe raza localităţii Călineşti.

La locul indicat s-au deplasat echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni şi Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti, iar desfăşurarea evenimentului a fost sistată.

"În urma verificărilor, organizatorul şi reprezentantul societăţii comerciale unde evenimentul s-a desfăşurat, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2.000 de lei fiecare, totodată fiind aplicate alte 49 de sancţiuni contravenţionale, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19", precizează IPJ Argeş.

Şi poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în curtea unei locuinţe din raza de competenţă, se desfăşoară un eveniment privat (onomastică) la care participă mai multe persoane.

"În urma celor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată evenimentul a fost sistat, iar persoanelor participante li s-a atras atenţia cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă", mai precizează IPJ Argeş.

Sute de unităţi verificate

În ultimele 48 de ore, poliţiştii argeşeni au organizat şi desfăşurat 57 de acţiuni punctuale (din care 51 de acţiuni independente ale poliţiştilor, 4 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi 2 acţiuni cu reprezentanţi ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele şi mijloacele de transport în comun.

   

În cadrul activităţilor, au fost verificate 3.755 de persoane, precum şi 218 mijloace de transport public în comun.

Totodată, au fost verificate 262 de societăţi comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecţie individuală, atât de către personal cât şi de către clienţi. 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au fost aplicat 335 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.500 de lei, astfel: 219 sancţiuni, în valoare totală de 27.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 65 de sancţiuni, în valoare de 16.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie; 51 de sancţiuni, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate în urma desfăşurării unor evenimente private.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite