Intervenție maraton pentru salvarea unui bărbat căzut într-o zonă abruptă din Făgăraș VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

22 de salvatori montani din cadrul Salvamont Argeș au depus eforturi într-o intervenție maraton de salvare a unui bărbat căzut în zona Viștea Mare-Moldoveanu din masivul Făgăraș. Victima, conștientă, a fost predată luni unui echipaj de ambulanță.

Operațiunea s-a încheiat luni dimineață. FOTO Captură video Salvamont Argeș
Operațiunea s-a încheiat luni dimineață. FOTO Captură video Salvamont Argeș

Duminică,12 septembrie, salvamontiștii din Argeș au fost solicitați prin sistemul național pentru apeluri de urgență 112 să intervină undeva între vârfurile Viștea Mare și Moldoveanu, pentru salvarea unui turist care a căzut într-o zonă de abrupt de aproximativ 20 de metri

Acțiunea s-a desfășurat pe cale terestră, întrucât condițiile meteo au făcut imposibilă intervenția elicopterului SMURD la locul accidentului.

Pe parcursul a aproximativ 20 de ore, în mare parte pe timpul nopții, salvatorii montani ai Salvamont Argeș au luptat cu altitudinea, vântul, ploaia, condițiile de vizibilitatea extrem de redusă din cauza ceții și au reușit să recupereze victima pe care au transportat-o la o ambulanță (vezi VIDEO).

„Am intervenit cu toți salvatorii montani pe care i-am avut la dispoziție, 22 la număr. Operațiunea a durat toată noaptea până în această dimineață, în jurul orei 6,30, când victima a fost predată conștientă către un echipaj de ambulanță SMURD. Bărbatul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate”, spune, luni, salvamontistul Cristian Toma.

„Poate cea mai grea misiune de salvare de până acum”

Omul este acum constient, cooperant, în stare generală bună, are o fractura de gleznă și multiple contuzii.

După noi, a fost poate cea mai grea misiune de salvare de până acum, având în vedere zona - aflată la o altitudine de 2500 de metri, condițiile meteo cu vânt, zăpadă, ploi și ceață. Temperatura era de 0 grade Celsius însă, din cauza condițiilor meteo, resimțeam o temperatură de -5 grade Celsius. Toate aceste condiții au îngreunat foarte mult operațiunea de salvare, dar până la urmă am reușit să predăm cu bine victima către ambulanța SMURD”, mai spune Cristian Toma.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite