GALERIE FOTO Copiii şi "Cuza" s-au prins în Hora Unirii de la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mica Unire a fost sărbătorită şi la Piteşti, la monumentul "Al. I. Cuza" din centrul oraşului. Vedeta evenimentului a fost un actor care l-a întruchipat pe domnitorul care, în urmă cu 153 de ani, reuşea să unească Moldova cu Ţara Românească.

Marţi dimineaţa, reprezentanţii autorităţilor publice locale din Piteşti au organizat o ceremonie prilejuită de împlinirea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, de la 24 ianuarie 1859.

Zeci de coroane au fost depuse din partea instituţiilor publice şi a partidelor politice din Argeş, iar copiii de la şcoli şi grădiniţe argeşene au ţinut şi ei în mâini drapelul României.

image

Click pe poze pentru a vedea galeria foto de la eveniment!

După slujba oficiată de un sobor de preoţi la monumentul "Alexandru Ioan Cuza" din centrul Piteştiului, depunerea de coroane şi alocuţiuni, participanţii s-au strâns, cu mic, cu mare, în Hora Unirii, pe acordurile Fanfarei "Argeşul" a Teatrului "Alexandru Davila".

Vedeta evenimentului a fost actorul Puiu Mărgescu, de la Teatrul "Alexandru Davila" care a apărut îmbrăcat ca domnitorul care a reuşit să înfăptuiască Mica Unire.

"Este pentru al doilea an consecutiv când sunt în straiele domnitorului Cuza. Este o mare bucurie pentru mine şi mă simt emoţionat şi onorat. Nu oricine are această şansă de a purta aceste straie. Cred că şi semăn puţin. Este costumul teatrului pe care l-au îmbrăcat de-a lungul timpului mulţi actori cunoscuţi de la Piteşti", ne-a spus actorul Puiu Mărgescu, care l-a întruchipat pe domnitorul Cuza.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite