FOTO VIDEO O bătrână susţine că a fost bătută şi legată de pat de către o infirmieră, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână susţine că a fost bătută şi legată de pat la secţia Reanimare a Spitalului Judeţean din Piteşti. Maltratarea ar veni ca urmare a faptului că a scos-o din sărite pe infirmieră, pentru că nu stătea cuminte, după cum afirmă pacienta. Fiul ei a depus plângere, iar poliţiştii au demarat o anchetă.

Constantina Neacşu are 82 de ani şi este din Piteşti. A ajuns la spital, ieri după-amiază, din cauza unei anemii. De la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost transferată imediat pe terapie intensivă, unde i s-au pus perfuzii şi i s-a prescris un tratament de specialitate. A ajuns însă în salon, unde a fost legată de pat, susţine ea şi, mai mult, când a refuzat, a fost luată la palme de o angajată a spitalului. ”M-a legat de mâini şi de picioare, ca să nu mă mişc şi m-a lovit. Îmi dădea cu pumnii ca nebuna, degeaba, aşa, că nu stau legată. Eu i-am spus, măi, fetiţa mea, de ce-mi faci tu aşa, eşti ca şi copilul meu, iar ea îmi zicea că nu stau cuminte.”, susţine pacienta.

În urma scandalului, acul perfuziei a ieşit din venă şi femeia s-a umplut de sânge. De altfel, aşa a fost găsită chiar de către fiul ei, după cum acesta susţine. ”M-am dus să vă ce mai face. Era legată de pat. Mâna stângă o avea plină de sânge, probabil de la perfuzia pe care i-a tras-o. O privelişte de coşmar. Prima impresie asta a fost. Plină de sânge, legată de pat, partea stânge era roşie, partea cealalată, lividă...Îi zic, mamă, ce s-a întâmplat. La care ea mi-a răspuns, mamă, m-a legat şi m-a şi bătut, mi-a dat cu palmele şi cu pumnii, să stau cuminte, să nu mă mişc. Mam nu minte şi este perfect lucidă. Am făcut plângere la poliţie şi aştept să se ia măsuri. Astfel de oameni nu au ce căuta în sistemul medical. ”, susţine Georgel Neacşu, fiul bătrânei.

Foarte lucidă pentru o vârstă aşa de înaintată, 82 de ani, femeia i-a cerut fiului să depună plângeri împotriva infirmierei. ”Secţia 2 Poliţie Piteşti a fost sesizată despre faptul că o persoană a fost agresată într-o unitate spitalicească. În acest caz se fac cercetări pentru lovire şi alte violenţe.”, a spus inspectorul principal Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş. O altă plângere a fost depusă de către fiul bătrânei şi la conducerea Spitalului Judeţean.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite