FOTO VIDEO Elena Teodor, bona lui Patric Cioacă a fost audiată de către magistraţii Curţii de Apel Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Cioacă, poliţistul acuzat că şi-a omorât şi tranşat soţia, pe Elodia Cioacă, a fost adus, astăzi, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Piteşti. Martorul audiat a fost Elena Teodor, bona familiei Cioacă-Ghinescu.

Bona copilului lui Cristian Cioacă a fost audiată timp de 6 ore. ”Bubica”, aşa cum era numită Elena Teodor de către Patrick Cioacă, a răspuns la întrebările magistraţilor între orele 10.00-16.00, continuu. În tot acest timp, Cristian Cioacă a lăsat impresia celor prezenţi în sală că are o atitudine ironică. A zâmbit continuu şi, mai mult decât atât, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu a spus completului de judecată: ”Vă rog să consemnaţi că inculpatul are o atitudine neadecvată. Zâmbeşte continuu şi chiar mi-a arătat semne obscene”. Replica lui Cristian Cioacă nu a lipsit să apară, spunând: ”Ăsta e motivul pentru care mă aflu aici...că zâmbesc! Mă scuzaţi.”

Elena Teodor a spus că-şi menţine toate declaraţiile date la câteva zile după dispariţia Elodiei Ghinescu, din data de 30 august 2007. Magistraţii au întrebat-o mai întâi dacă a constatat că au dispărut lucruri din casa familiei. Bona lui Patrick, băiatul familiei Ghinescu, a răspuns: ”La cercetările de la faţa locului m-au pus poliţiştii să bag mâinile în buzunar, să stau relaxată şi să mă uit cu atenţie ce lipseşte din casă. Şi eu am spus ce nu vedeam atunci pe moment. Este vorba de mai multe parfumuri ale Elodiei pe care le ţinea pe noptiera din dormitorul lor, un cuţit de bucătărie pe care îl foloseam eu când le pregăteam friptură, o cutie mică din lemn pe care Elodia o ţinea în baie...şi cam atât la acel moment m sesizat că lipseşte”. Magistraţii din completul de judecată i-au arătat martorei probele de la dosar ce fuseseră găsite aruncate într-o râpă situată între Poaiana Braşov şi Râşnov. Pe lângă obiectele despre Elena Teodor a spus că au dispărut din casă, femeia a mai identificat în fotografii, mai multe lucruri : ”Aceasta este baveţica lui Patrick, acestea sunt două prosoape cu care eu şi Patrick ne ştergeam pe mâini, aici este cordonul de la halatul meu pe care îl îmbrăcam când mergeam la ei, iar acesta este colăcelul copilului pe care îl folosea când mergea în baia din dormitorul Elodiei şi a lui Cristi.” Întrebată de mai mute ori despre cuţitul care lipsea din casă în momentul anchetei, cu care se presupune că Elodia a fot omorâtă, Elena Teodor a spus: ”Când au căutat poliţiştii în apartament cuţitul, eu nu l-am văzut. Era un cuţit mare, cu mâner crem, din lemn. Şi niciunul dintre cuţitele din aceste fotografii nu este respectivul pe care eu îl foloseam în bucătărie”, a mai completat femeia.

   ”Mai vino, dragă, şi tu odată acasă că mai ai şi tu familie” Acestea sunt cuvinte pe care i le-ar fi adresat Cristian Cioacă Elodiei, într-o discuţie telefonică, potrivit spuselor sub jurământ ale Elenei Teodor. Mai mult decât atât, bona a spus îi vedea pe amândoi formând o familie perfectă, fără certuri aparente.

Cu doar două zile înainte de dispariţia Elodiei, aceasta ar fi nervoasă, potrivit celor spuse de bonă. Femeia a mărturisit: ”Ieşisem cu patrick afară şi îl îmbrăcasem gros. Când m-am întors, Elodia sosise acasă. S-a uitat la mine şi mi-a spus ”Şi tu, şi mama, şi soacra, sunteţi 3 proaste!” A fost deranjată de faptul că îl îmbrăcasem gros pe copil, sau cel puţin aşa am crezut eu la acel moment.” În dimineaţa zilei de 29 august, Cristian Cioacă a plecat cu Patrick de la Braşov, la părinţii lui, în Piteşti. În prealabil, fostul poliţist a sunat-o pe bonă şi i-a spus să vină până la ei acasă. ”A zis să-i dau copilului să mănânce şi apoi să-i fac bagajul, pentru că pleacă cu el la Piteşti. Nu mi s-a părut nervos. Eu i-am atras atenţia să aibă grijă mama lui cu hăinuţele băiatului, să nu se păteze, pentru că Elodiei, nu-i convenea, iar el mi-a răspuns: ”Las-o pe Elodia în pace că ne-a cam ciondănit un pic!””

   Martorul cheie în acest dosar întortocheat, care ţine de mai bine de 6 ani, a fost întrebat şi despre eventualele reparaţii făcute în casă. Elena Teodor le-a răspuns magistraţilro. ”O singură dată Patrick a murdărit peretele din hol cu un pix şi Cristi a dat cu lavabilă. Nu ştiu să fi făcut alte retuşuri în casă. Un lucru îmi mai amintesc: eu nu intrasem în baia lor de 8 luni de zile înainte de dispariţie, pentru că el lucra numai schimbul III şi ziua dormea. Când au fost cercetările la faţa locului mi-a atras atenţia perdeaua de deasupra căzii de la baia din dormitorul lor pentru că era ca noua, avea încă formele de la despachetare imprimate pe ea.”

Cristian Cioacă a avut dreptul să-i adreseze şi el întrebări bonei. Fostul poliţist ba dat de înţeles că au fost montate probe în casă, împotriva lui, motiv pentru care a întrebat-o: ”Cuţitul apărut în fotografia de la dosar, era în momentul acela în casă, când era şi ea de faţă?” Elena Teodor, a răspuns: ”Nu l-am văzut niciodată în casa lor. Îmi amintesc că în momentul acela era un cuţit mic, tip briceag, nu acesta mare.”

   Completul de judecată a stabilit un nou termen pe data de 13 ianuarie 2014, ora 14.00. Totodată, magistraţii au spus că vor face o adresă către Ministerul Justiţiei  pentru a face plata ADN de la Mina Minovici  mai repede, pentru a nu se tergiversa cazul. De asemenea, a cerut din nou citarea martorei Emilia Niţă, asistentă la cabinetul de avocatură al Elodiei, la Laboratorul de Criminalistică din Braşov. Prezenţa ei acolo este o probă extrem de importată şi asta pentru că trebuie supusă unui test grafologic, întrucât după dispariţia Elodiei, a apărut o cerere la un dosar în numele Elodiei, în care scria că nu se poate prezenţa. Când a fost scos din sală şi condus către duba penitenciarului Colibaşi, Cristian Cioacă a spus cu gura până la urechi: ”La mulţi ani...”, după care a izbucnit într-un râs isteric.

Mama Elodiei Ghinescu s-a arătat a fi deranjată de atitudinea avocatei lui Cioacă, Maria Vasâi: ”Nu am nimic să-i reproşez bonei. Femeia a declarat ce şi-a adus aminte. Însă, doamna Vasâi vroia să-i sugereze răspunsurile. Dar ştiu că Dumnezeu e sus şi se va face lumină în acest caz.” Avocata familiei Ghinscu, Crina Radu, a precizat: ”Nu ştiu dacă la un moment dat inculpatul va ceda psihic. Dar, sunt convinsă că atunci când se va găsi trupul victimei, se va găsi şi cuţitul.”

După încheierea de şedinţă, judecătorii au rămas în pronunţare asupra stării de arest pe numele lui Cristian Cioacă. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite