FOTO Cristian Cioacă a fost eliberat. Fostul poliţist acuzat de uciderea Elodiei va fi judecat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cioacă, fostul politist  acuzat ca si-a omorat sotia
Cristian Cioacă, fostul politist  acuzat ca si-a omorat sotia

Fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, decizie care nu este însă definitivă, a fost eliberat din Penitenciarul Colibaşi vineri seară, după ce un complet de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti i-a admis cererea de ridicare a arestului preventiv. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs de către procurori.

UPDATE 20.40 Cioacă a ajuns la locuinţa mamei sale, în localitatea Albota. Fostul poliţist îşi va petrece acolo noaptea.

UPDATE ora 19.47 Fostul poliţist Cristian Cioacă a părăsit Penitenciarul Colibaşi. Acesta a plecat împreună cu Vasile Ene, cumnatul său, fără să facă vreo declaraţie.

UPDATE ora 19.00 „A fost înştiinţat şi Biroul de Supraveghere Judiciară al IPJ Argeş, dar asta nu înseamnă că va fi desemnat un poliţist care se va ocupa de supravegherea lui Cristian Cioacă“, a declarat Mădălina Bălănescu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Argeş. 

UPDATE, ora 18.54 La Penitenciarul Colibaşi a sosit Vasile Ene, cumnatul lui Cristian Cioacă, cel căruia i-a fost încredinţat Patrick Cioacă. Ene îl va lua acasă pe Cristian Cioacă. Acesta a refuzat să facă declaraţii presei.

UPDATE, ora 18.18 Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel a ajuns la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi. O comisie internă va analiza documentul şi apoi vor dispune măsurile necesare.

UPDATE Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a spus că în acest dosar s-a cerut revocarea arestării preventive şi că sentinţa Curţii de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, „dar asta nu înseamnă că nu este executorie de îndată“, potrivit Mediafax.

UPDATE:  Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis vineri după-amiază să-l pună în libertate pe Cristian Cioacă prin înlocuirea măsurii de arest preventiv. Astfel, Cioacă va fi pus în libertate sub control judiciar.  Măsura magistraţilor poate fi atacată cu recurs de către procurori. 

Decizia instanţei presupune ca Cioacă, acuzat de uciderea avocatei Elodia Ghinescu, să se supună unor reguli, printre care purtarea unui dispozitiv de urmărire, astfel încât să fie localizat în permanenţă de oamenii legii. În plus, un reprezentant al Poliţiei va fi desemnat să-l supravegheze permanent pe Cristian Cioacă. Acesta din urmă nu va avea voie să se apropie de rudele Elodiei şi nici să participe la întâlniri publice, precum activităţi sportive sau altfel de evenimente similare.

Totodată, magistraţii i-au mai interzis lui Cioacă să participe la dezbateri televizate sau să aibă orice fel contact cu mass-media.  

În această dimineaţă, la ora 8.20, fostul poliţist Cristian Cioacă a fost adus de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti. În jurul prânzului se va judeca din nou cererea de punere în libertate. Acest lucru a fost posibil după ce doi magistraţi care judecă dosarul au avut opinii diferite. Unul a fost de părere că  Cioacă poate fi judecat în libertate, în timp ce al doilea s-a opus. Tocmai de aceea s-a format un nou complet de divergenţă din trei magistraţi, pentru a exista superioritate. Fie cel de-al treilea va decide eliberarea lui, fie nu. Acest lucru rămâne de văzut în urma hotărârii care se va pronunţa, cel mai probabil, în cursul acestei zile.

 Vom reveni cu amănunte.

                        

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite