Firma lui Inquieto, afaceristul acuzat că spăla banii mafiei italiene la Piteşti, între reorganizare şi faliment. 150 de familii stau cu sufletul la gură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri expiră termenul până la care administratorul judiciar al SC Daniela Construcţii SRL (firma de la Piteşti a italianului cercetat la Napoli pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot) trebuie să prezinte instanţei raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei. Familiile care au plătit avansul pentru apartamentele vândute de italian se tem că vor rămâne fără bani.

Firma italianului Nicola Inquieto, extrădat din România şi preluat prin Interpol de către autorităţile din Italia, a intrat, luna trecută în procedura insolvenţei, iar Tribunalul Specializat Argeş a stabilit mai multe termene în acest dosar. Unul dintre ele expiră astăzi, 17 august.

„Prima şedinţă a adunării generale a creditorilor va avea loc la data de 17.09.2018, orele 1000, la sediul filialei Argeş a UNPIR. Administratorul judiciar provizoriu va întocmi la data de 17.08.2018 raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor ajungerii debitorului în stare de insolvenţă (...). Stabileşte termen administrativ la data de 13.11.2018 în vederea analizării stadiului continuării procedurii. Executorie”, se arată pe site-ul instanţei amintite. 

„Activitatea a fost blocată prin ordinul de indisponibilizare emis de Tribunalul din Napoli”

Raportul care trebuie depus astăzi de administratorul judiciar va indica şi dacă există o posibilitate reală de reorganizare efectivă a activităţii firmei ori, după caz, motivele care nu permit reorganizarea şi, în acest caz (puţin probabil), va propune intrarea în faliment.

În cazul în care, prin raportul său, administratorul judiciar, Insolvenţa SM SPRL, va arăta că activitatea debitorului poate fi redresată pe baza unui plan de reorganizare, acesta va trebui să precizeze dacă recomandă ca planul de reorganizare să fie cel propus de debitor, dacă, la cererea debitorului, colaborează la întocmirea acelui plan ori dacă intenţionează să propună un alt plan singur sau împreună cu unul ori mai mulţi creditori.

De la începutul anului, firma lui Inquieto a însumat datorii de 9,98 mil lei „ acumulate ca urmare a faptului că activitatea societăţii a fost blocată prin emiterea la data de 11.04.2018 de la Tribunalul Argeş a ordinului de indisponibilizare emis de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli”, după cum se arată într-un document depus de reprezentanţii firmei la Tribunalul Specializat Argeş.

De la izbucnirea scandalului şi mai ales după ce Daniela Construcţii SRL a intrat în insolvenţă (începutul lunii iulie), cei 150 de oameni care au semnat coracte de vânzare cumpărare cu firma lui Inquieto se tem că vor rămână şi fără banii plătiţi ca avans şi fără case.

Toţi cei aflaţi în astfel de situaţii se pot înscrie la masa credală. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite