Escrocherii cu reparaţii fictive la Serviciul de Ambulanţă Argeş. Ce spune conducerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook Luminiţa Paul
Foto Facebook Luminiţa Paul

Angajaţi ai Ambulanţei Argeş sunt suspectaţi că au decontat, printr-un aranjament cu reprezentanţii unor service-uri, operaţiuni nereale, în cadrul procesului de reparaţie şi întreţinere a autoturismelor din parcul auto al instituţiei, prin contracte de achiziţie publică.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au desfăşurat miercuri nouă percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în declaraţii.

"Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018 – 2020, angajaţii unei instituţii publice, împreună cu reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din domeniul reparaţiilor auto, ar fi obţinut foloase materiale din decontarea de operaţiuni nereale, în cadrul procesului de reparaţie şi întreţinere al autoturismelor din parcul auto al instituţiei, prin încheierea unor contracte de achiziţie publică", precizează IPJ Argeş. 

Este vorba despre Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş. Patru persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Urmeaz[ sp se stabilească nivelul prejudiciului în această cauză.

"Nu a fost încă stabilit (acesta fiind scopul pentru care au fost ridicate documente)", a precizat joi, IPJ Argeş. 

Conducerea instituţiei a postat ulterior un mesaj pe Facebook.

"În calitate de reprezentant legal al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, astăzi am predat organelor de cercetare penală mai multe documente ce stau la baza derulării unor contracte de achiziţie publică iniţiate din anul 2018 ( când nu ocupam eu această funcţie ), asupra cărora există suspiciuni de abatere de la legalitate. Salut pe această cale demersul instituţiilor statului care îşi fac datoria. Sunt deschisă total colaborării cu acestea şi vă asigur că acest eveniment nu afectează buna desfăşurare a activităţii instituţiei noastre", a spus medicul Luminiţa Paul, şefa Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş.  

Măgării cu reparaţii fictive la Serviciul de Ambulanţă Argeş. Ce spune conducerea
Măgării cu reparaţii fictive la Serviciul de Ambulanţă Argeş. Ce spune conducerea

Lumini'a Paul - Foto Facebook

"Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârşite şi luarea măsurilor legale care se impun", mai spune IPJ Argeş. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Prăjitura Pavlova, delicată şi savuroasă. Reţeta garantată, pe care o poţi încerca acasă

În Piteşti a fost realizat primul parc de agrement pentru câinii de companie

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite