Două berze au fost surprinse de iarnă la Piteşti şi trebuie să îndure frigul până la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video ProTV
Captură video ProTV

Două berze, mamă şi pui, care la această vreme ar fi trebuit să fie în ţările calde, au fost prinse de iarnă în Argeş. Păsările au stârnit compasiunea localnicilor.

Nu se ştie din ce motiv n-au plecat odată cu stolurile spre zone mai calde, însă acum gerul nu le mai dă nicio şansă să-şi prindă suratele din urmă, căci pentru a migra au nevoie de curenţi calzi.

Aşa că tremură pe un stâlp de înaltă tensiune de la marginea Piteştiului.

Cei care locuiesc în zonă au cerut, recent, ajutorul pompierilor, pe care i-au rugat să le ducă la un adăpost, iar ajutorul a venit. Doar că păsările s-au speriat de cei chemaţi să le salveze şi s-au îndepărtat.

Reprezentanţii Societatăţii Ornitologice Române spun că berzele albe sunt, în general, rezistente şi că ele, chiar dacă nu pot ajunge la peştii din bălţile îngheţate, găsesc mâncare la gropile de gunoi, dar îi îndeamnă pe oameni să le ofere hrană păsărilor care au coborât din cuib (peşte, carne crudă tăiată cuburi), pentru a avea mai multă energie ca să poată rezista mai bine la frig. 

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu berzele care au fost surprinse de iarna din România. “Dacă o barză coboară din cuib şi nu mai fuge de om, are nevoie de ajutor”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite