Doi părinţi din Argeş acuză medicii că le-au omorât bebeluşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tineri acuză medicii că le-au omorât bebeluşul
Cei doi tineri acuză medicii că le-au omorât bebeluşul

Ziua care trebuia să fie cea mai fericită pentru o tânără din Argeş care devenea mamă s-a transformat într-un coşmar. Ancuţa şi Florin Oprea din comuna Moşoaia se pregăteau să devină părinţi şi amenajaseră chiar camera bebeluşului şi cumpăraseră hăinuţe şi jucării când o tragedie i-a lovit, marcându-i pe viaţă.

Ancuţei Oprea, în vârstă de 18 ani i-a venit sorocul să nască la sfârşitul lunii septembrie.Fata a mers la Spitalul Judeţean Argeş în travaliu, iar medicii de aici au încercat o naştere normală, însă văzând că tânăra nu poate aduce copilul pe lume pe cale naturală, au supus-o unei operaţii de cezariană.
Băieţelul de 3,5 kilograme care s-a născut a fost ţinut în viază timp de zece zile de aparate, iar luni a murit. Autopsia a scos la iveală mai multe leziuni la nivelul creierului.

Avea creierul distrus

“Nou născutul a avut din nefericire parte de o moarte violentă cauzată de un traumatism cranio-cerebral. Leziunile traumatice s-au produs cel mai probabil prin lovire cu sau de corp dur, dar nu putem exclude şi o posibilă comprimare a craniului care a cauzat traumatismul. Substanţa cerebrală din interiorul craniului era aproape distrusă, era aproape sub formă de magmă, ceea ce ne-a dus la ideea că micuţul, de la naştere şi până când a suferit decesul, a stat pe aparatură asistată la Terapie Intensivă şi practic a fost decerebrat ”, a declarat dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.

Bebeluşul a fost înmormântat miercuri. Părinţii lui, Ancuţa şi Florin Oprea spun că vor face plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naştere pe tânără.

Femeia care este din comuna Moşoaia, susţine că a simţit cum medicii i-au împins bebeluşul înapoi în pântece şi apoi au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul când bebeluşul a suferit leziunile la cap din cauza forcepsului.

“Mi-a spus că i-a băgat nişte fiare în ea la naştere că nu i-a dat bani doctorului.N-a putut să scoată copilul şi după aia a tăiat-o. Îi ieşise capul copilului şi a băgat fiarele în ea că nu iese şi după aia i-a băgat copilul înapoi. Era gata să moară şi ea şi copilul a murit. Au lăsat-o 16 ore! E vina mea că nu m-am dus!După opt zile i-au spus că i-a murit copilul”, spune Ioana Duţă, mama tinerei.

 “A încercat să nască normal. Copilul începuse să iasă. A încercat cu forcepsul să-I facă dilataţia mai mare şi a atins copilul la cap cu clemele alea. Apoi l-a chemat pe dr. Ghica, alt doctor mai specializat.Vom face plângere, dar nu vrem niciun ban. Ne-a marcat pe viaţă. Să fie dat afară doctorul şi să păţească ce am păţit şi noi”, povesteşte Floricia Chirca, bunica bebeluşului.

Tânăra spune că a mers la spital la ora 3 dimineaţa, i s-a făcut o injecţie, iar până la ora 7 când a venit doctorul a stat pe hol, alături de soţul său, deţi se simţea foarte rău.

“Când a venit doctorul, mi-a făcut o perfuzie şi mi-a spus că nasc normal. Mi-a făcut vreo 7-8 injecţii şi am stat aşa până seara la ora 7. Mi-a spus că se vedea părul copilului, m-a controlat cu nişte fiare şi apoi m-a băgat la operaţie, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simţit”, povesteşte Ancuţa Oprea.

Dosar penal şi anchetă internă

Medicul legist a anunţat poliţia care a deschis un dosar de cercetare penală pentru omor din culpă. În paralel, la Spitalul Judeţean din Piteşti a fost demarată o anchetă internă, iar medicul în cauză a fost audiat.

“Momentan se derulează o anchetă internă pe secţiile de Ginecologie şi Nou –născuţi pentru aflarea adevărului. Nu pot să vă dau prea multe informaţii referitoare la acest caz până nu se va finalize această anchetă administrativă. Medicul respective efectua doar gărzi la noi la spital”, a declarat dr. Dragoş Şerb, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite